Съпругата на основателя на Уикилийкс Джулиан Асадж, Стела Асандж, заяви

...
Съпругата на основателя на Уикилийкс Джулиан Асадж, Стела Асандж, заяви
Коментари Харесай

Съпругата на Джулиан Асанж се надява новото австралийско правителство да се застъпи за него

Съпругата на създателя на " Уикилийкс " Джулиан Асадж, Стела Асандж, съобщи в изявление тази заран за австралийското радио Ей Би Си, че се надява новото държавно управление на Австралия да се застъпи за брачна половинка ѝ по делото му за екстрадиция, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Стела Асандж, която има две деца от Джулиан Асанж, сподели, че в държанието на австралийското държавно управление във връзка с делото на Асанж се следи забележима " смяна ", откогато австралийската Лейбъристка партия се върна на власт предишния месец.

" Определено има смяна ", сподели тя по отношение на метода на новото държавно управление. " Усещането е като че ли дълго време сме взели участие в маратон. Сега обаче като че ли доста хора тичат дружно с нас и както че ли виждаме лентата на финиша ", разясни Стела Асандж.

В изявлението за радиото тя съобщи, че физическото положение на брачна половинка ѝ се е влошило по време на трите му години престой в пандиза " Белмарш " в Лондон.

" Условията там са ужасни и биха влошили здравето на всеки човек, само че той към този момент беше в неприятно здравословно положение, когато влезе в пандиза ", сподели тя, като посочи, че през предишния октомври той е претърпял " лек инсулт ".

Американските управляващи желаят Асандж да бъде екстрадиран от Англия в Съединени американски щати, където да бъде изправен пред правораздаването по отношение на 18 обвинявания, в това число в шпионаж, откакто неговата организация разгласява секретни военни и дипломатически документи.

След като английският вътрешен министър Прити Пател подписа в петък заповед за изгонването на Асандж, в австралийските медии се появиха известия, че новото австралийско държавно управление на премиера лейбърист Антъни Албанезе ще се застъпи пред американските управляващи, с цел да бъде Асандж пуснат на независимост.

Албанезе обаче през днешния ден отхвърли концепцията да желае обществено от Съединени американски щати да се откажат от наказателното гонене против Асанж.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР