Съпругата на богат норвежки бизнесмен е в неизвестност и има

...
Съпругата на богат норвежки бизнесмен е в неизвестност и има
Коментари Харесай

Откуп в криптовалута е поискан за изчезналата съпруга на норвежки бизнесмен

Съпругата на богат норвежки предприемач е в неопределеност и има съмнения, че е отвлечена, откакто фамилията й получило искане за откуп, който да бъде заплатен в криптовалута, съобщи Ройтерс, като се базира на полицията.

68-годишната Ан-Елизабет Хаген - брачна половинка на вложителя в недвижими парцели Том Хаген, е в неопределеност от 31 октомври, само че до момента не беше съобщавано за нейното изгубване, съобщи Българска телеграфна агенция.

" В този случай има искане за откуп и са отправени съществени закани ", съобщи полицията, като посъветва фамилията да не заплаща откуп.

Норвежкият в. " Верденс ганг " заяви, че е отправено искане за откуп в размер на 9 милиона евро (10,3 милиона долара), който да бъде заплатен в криптовалута.

Отвличанията са необичайност в Норвегия. Скандинавската страна с население от 5,3 милиона души се гордее със своето ниско равнище на престъпност, отбелязва Ройтерс.

Полицията сподели, че в дома на семейство Хаген източно от Осло е открита записка, в която се описвало какво ще се случи на дамата, в случай че откупът не бъде заплатен, показва Асошиейтед прес.

Според " Верденс ганг " в бележката пишело, че Ан-Елизабет Хаген ще бъде убита, в случай че полицията се намеси.

Органите на реда обявиха, че няма обвинени по случая.

Том Хаген е един от най-богатите хора в Норвегия. Според Норвежкото телеграфно бюро благосъстоянието му е възлизало на съвсем 1,7 милиарда норвежки крони (2 милиарда долара) през 2018 година, показва Асошиейтед прес.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР