Съпругата на бившия ръководител на Интерпол Мън Хунвей, който е

...
Съпругата на бившия ръководител на Интерпол Мън Хунвей, който е
Коментари Харесай

Жената на бившия шеф на Интерпол иска убежище във Франция

Съпругата на някогашния началник на Интерпол Мън Хунвей, който е упрекнат в корупция в Китай, споделя, че е заплашвана и желае политическо леговище във Франция, съобщи Франс прес, като се базира на френското "Радио Франс " и на в. "Либерасион ".

Мън Хунвей изчезна в края на септември при завръщането си в родината си. После Пекин заяви, че го проверява за корупция. На 7 октомври Мън Хунвей подаде документално оставка като началник на Интерпол.

Неговата брачна половинка Грейс Мън, която остана в Лион, където се намира централата на Интерпол, споделя, че се нуждае от помощта на френското държавно управление и споделя, че е била жертва на опит за похищение. Тя изяснява, че при започване на октомври в дома й пристигнали двама китайски предприемачи.

Те поискали от нея да ги придружи до Чехия с частен аероплан. Тя отказала. Два дни по-късно те се върнали, с цел да й предложат "обиколка с тях из европейски градове ".

"След опита за похищение, предизвестих полицията, която ме сложи под отбрана дружно с децата ми - седемгодишните ми близнаци ", споделя госпожа Мън и прибавя, че през днешния ден ще отиде във Френската работа за отбрана на бежанците.

Още предишния октомври Грейс Мън сподели, че се опасява за сигурността си и упрекна китайското държавно управление в "политическо гонене ".

Китайската Национална комисия за контрол, която проверява случая на Мън Хунвей, има правото да държи на скрито място обвинените в продължение на 6 месеца, без да осведоми фамилиите им или да им обезпечи достъп до юрист. Китайските управляващи по принцип пречат на околните на свалени от власт китайски управителни фрагменти да вършат изказвания. Ето за какво изказванията на Грейс Мън пред медиите са необикновени и безспорно са неуместни за Пекин, отбелязва Франс прес.

Изборът на Мън Хунвей отпред на Интерпол в края на 2016 година беше общопризнат като победа за Китай макар безпокойството, което това породи у правозащитниците.

През ноември Интерпол избра за собствен началник южнокорееца Ким Чен-ян.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР