"Съпругът на починалата лекарка д-р Нели Пандова от спешна помощ

...
"Съпругът на починалата лекарка д-р Нели Пандова от спешна помощ
Коментари Харесай

Когато починалата от К-19 д-р Пандова разбрала, че е заразена, с мъжа й...

"Съпругът на умрялата лекарка доктор Нели Пандова от незабавна помощ също е инфектиран с ковид. Той е добре. Двамата се разделиха да живеят в обособени жилища, откакто схванаха, че са заболели, с цел да може единият от двамата, които се възвърне по-бързо, да се върне на работа ", това разкри представителят на Спешна помощ Катя Сунгарска.

" Няма боязън в лекарите на Спешна помощ - София . Навсякъде има защитни средства и дезинфектанти. За страдание хората не са задоволително справедливи и не споделят безусловно всичко по телефона и екипите ни вървят отчасти екипирани на адресите. Там се откриват признаци, сходни с COVID-19 ", съобщи още Сунгарска пред Българска национална телевизия.

Tя сподели, че не чува към този момент аплодисментите на хората, само че избира да се пазим, вместо да ги има.

След като дава позитивна проба за ковид при бърз тест, доктор Нели Пандова постъпва в столичната университетска болница "Света Анна " на 31 март. Диагностицирана е с вирусна бронхопневмония, само че е била в положително положение. Тествана е била за COVID-19, тъй като е била контактна на собствен сътрудник - водач на кола за спешна помощ от незабавна помощ, който е бил с потвърден ковид.

След лекуване тя дава два негативни PCR теста и е изписана на 7 април в положително положение и без недоволства. След това прави белодробна тромбоемболия и внезапно се утежнява положението ѝ.

БЛИЦ прецизира, че доктор Нели Пандова е втората жертва измежду лекарите, диагностициран с ковид .

Стотици изпратиха умрялата от COVID-19 доктор Илияна Иванова в Сливен през вчерашния ден. Медици от всички заведения в града, нейни пациенти и близки си взеха последно довиждане пред МБАЛ "Д-р Иван Селимински ", където тя работеше.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР