Съпругът на английската кралица Елизабет II - принц Филип, херцог

...
Съпругът на английската кралица Елизабет II - принц Филип, херцог
Коментари Харесай

Принц Филип бил страстен почитател на НЛО

Съпругът на британската кралица Елизабет II - принц Филип, херцог на Единбург, който умря през 2021 година на 99-годишна възраст, е бил буен фен на тематиката за НЛО, оповестява BANG Showbiz.

Според информацията принц Филип се е заинтересувал от НЛО, откакто е прочел формалния отчет на чичо си лорд Маунтбатън. Този отчет

разказва чудноват случай, случил се през 1955 година в имението Ромзи в Хемпшир. Лорд Маунтбатън оповестява, че е видял летяща машина с форма на паница, която кацнала покрай имението му. Тогава чудноват мъж в комбинезон и каска излязъл от апарата, а лорд Маунтбатън бил съборен от велосипеда си и притиснат към земята от невидима мощ. Този отчет е оповестен едвам след гибелта на Маунтбатън през 1979 година

Интересно е да се означи, че принц Филип е бил клиент на списанието Flying Saucer Review и постоянно е изучавал военни отчети за НЛО. Неговата сбирка от книги по тематиката включва The Halt Perspective, която разказва в детайли случая в Rendlesham Forest през 1980 година Именно този случай постоянно е именуван " Британския Розуел ". Смята се, че секретарят на принц Филип даже е написал писмо до съавтора на книгата, някогашния детектив от Уест Мидландс Джон Хансън, с цел да изрази интереса на херцога към творбата.

Съобщава се, че принц Филип е имал копие на Haunted Sky: An Encyclopedia of British UFOs.

През годините на своето въодушевление той е натрупал цялостен списък от документи, записи и проверяващи материали, свързани с това необикновено събитие. Нито един от тези материали обаче не е видял бял свят по време на ръководството на кралицата.

Изследователят на НЛО Ник Поуп от History TV акцентира, че това е доста сензитивен въпрос. Съпругът на кралицата, който изследва НЛО, би провокирал огромна сензация, в случай че тази информация стане известна на обществеността. Въпреки това с настъпването на нова епоха след гибелта на кралицата има апели за издание на НЛО архива на нейния брачен партньор.

Окончателното решение за ориста на архива е на новия монарх крал Чарлз III. Той ще би трябвало да реши дали тази информация си коства в миналото да бъде забелязана. Решение на Чарлз може да окаже въздействие върху разбирането на феномена НЛО и отношението на обществото към тази мистериозна тематика. Независимо от резултата, ползата на принц Филип към НЛО акцентира, че даже в най-висшите кръгове на обществото има любознание и предпочитание да се разкрият мистериите на нашата голяма галактика.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР