Съпруг на служителка от район Изгрев“ е в процедура по

...
Съпруг на служителка от район Изгрев“ е в процедура по
Коментари Харесай

Съпруг на служителка от район „Изгрев“ иска да вдига 6-етажна сграда в квартала

Съпруг на служителка от регион „ Изгрев “ е в процедура по придобиване на общински парцел, намиращ се на улица „ Николай Хайтов “ в столицата. Той е напълно покрай ЕСТЕ – един от най-луксозните комплекси от затворен вид в София, който е ръководен от " Есте Пропъртис ", дъщерно на " Адванс Пропъртис ", в което съдружници са братята Кирил и Георги Домусчиеви.

Столичният общински съвет (СОС) следва да прегледа докладна, импортирана още през март месец от кмета на регион „ Изгрев “ Делян Георгиев. С нея той предлага така наречен непринудено използване на влезнал в действие обстоен организационен проект на УПИ в местността „ Изток-Изток- 2 “.

Два от парцелите във въпросния УПИ – един от 285 квадрата и един от 199 квадрата, са съсобственост сред компания „ Тинтява Ено “ ООД и Валентина Кюн. Дружеството има 2/3-ти идеални елементи от парцелите, а останалата една трета е благосъстоятелност на 59-годишната Кюн.

Според данните от Имотния указател обаче съотношението е 4/6-ти за " Тинтява Ено ", които са го придобили през 2019 година от три физически лица. Останалите 5/6-ти са владеене на Валентина Кюн.

Съдружници с равни дялове в „ Тинтява Ено “ са Евтим Димитров и Станислав Благоев, който е брачен партньор на Екатерина Благоева – шеф отдел „ Инфраструктура и устройство на територията “ в регион „ Изгрев “. На процедура градоначалникът предлага СОС да трансферира на въпросната компания и физическото лице третата част от урегулирания аграрен парцел, който е частна общинска благосъстоятелност и е с повърхност от 149 квадратни метра.

Видно от докладната, за него е направена пазарна оценка и му е избрана цена от 97 150 лв. или 652 лв. на квадратен метър без Данък добавена стойност.

Становището на основния проектант на регион „ Изгрев “ е, че съгласно Общия организационен проект на Столична община въпросният УПИ попада в устройствена зона „ Смф “с параметри: 60% оптималната компактност на застрояване, макс. кинт – 3.5, и минимална озеленителна повърхност от 40%.
 Общински консултант изясни за какво референдум за зелените площи и платеното паркиране не дава отговор на закона Общински консултант изясни за какво референдум за зелените площи и платеното паркиране не дава отговор на закона
Столичният общински съвет отхвърли настояването на кмета на регион " Изгрев " доктор Делян Георгиев за осъществяване на локален референдум против заст...

Ако третият парцел се причисли към другите два, общата им повърхност ще стане 633 кв. метра. От тях над 250 квадрата би трябвало да останат зелени площи.

По настоящия застроителен проект за парцела се планува застрояване на административна постройка с два подземни етажа, четири надземни и таван. Според Малина Едрева – ръководител на групата на ГЕРБ в СОС, обаче това, което се пробва да направи кметът на „ Изгрев “ е „ непросветеност, индиферентност или нещо друго “, намеквайки евентуално за спор на ползи.

 

 


 Комисията по превоз и пътна сигурност отхвърли настояването за осъществяване на референдум на кмета на регион „ Изгрев “ Комисията по превоз и пътна сигурност отхвърли настояването за осъществяване на референдум на кмета на регион „ Изгрев “
Постоянната комисия по превоз и пътна сигурност към Столичния общински съвет отхвърли предлагането на кмета на регион „ Изгре...

 

 

По думите ѝ, с почтено звучащ отчет по отношение на " осъществяване на процедура по реда на §8, алинея 2, т. 1 от ПР на Закона за устройство на територията " кметът от Българска социалистическа партия в действителност предлага да бъде продаден общински терен на цени под пазарните, с цел да може вложителят да осъществя оптимално застрояване в другите си два прилежащи парцела.

" Има самочувствието да аргументира предлагането си пред комисиите в Общинския съвет потвърждавайки, че такова увеличение на вероятното застрояване няма да се случи, а че някой желае да купи общинския парцел просто с цел да го облагороди. Само че всички слушаме от десетилетия за светлото бъдеще, обрисувано от политиците от Българска социалистическа партия. И ние към този момент не им имаме вяра. Затова дружно с сътрудниците от групата на ГЕРБ изрично се противопоставяме и няма да позволим тази продажба, а на господин кмета ще напомним, че той - като областен кмет има отговорност за облагородяването на общинската благосъстоятелност ", безапелационна е Едрева.

Заглавната фотография е илюстративна!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР