Съпредседателят на Зелено движение и депутат от Демократична България Владислав

...
Съпредседателят на Зелено движение и депутат от Демократична България Владислав
Коментари Харесай

ББР дала най-големия си кредит на Румен Гайтански - Вълка, който Борисов щеше да мете

Съпредседателят на " Зелено придвижване " и народен представител от " Демократична България " Владислав Панев осведоми за най-големия заем в историята на Българска банка за развиване. Фирмата " Роудуей кънстракшън " дължи близо 150 млн лв., с които е купила " Пътстройинженеринг " АД със седалище в едно момчилградско село. Тези 150 млн лв. се заплащат на предходния притежател на тази компания - " Био майнинг " на Румен Гайтански - Вълка.

Ето информацията:

Същата Био майнинг строи по думите на държавните органи нелегално на територията на Държавно ловно стопанство Искър (където от месеци чакаме кмета Фандъкова да издаде заповед за събаряне).
Кредита е много преференциален, не поради лихвата от най-малко 3.75 %. А тъй като вноската по главницата за 2020 година е едвам 170 хиляди лв.. Малко над 0.1% от общия размер. Вероятно огромната част от заплащанията са планувани към датата на падежа през 2029 година. Дето се вика, до тогава я камилата, я камиларя.

Иначе длъжникът Роудуей е на загуба от 3.4 млн лв. за 2019 година. Консолидираните активи са за 169 млн лв., от които 159 милиона са в графата " комерсиална известност ". Ако не сте наясно какво значи това, това е разликата сред счетоводната стойност на един актив (придобитите от Роудуей акции на Пътстройинженеринг) и цената, на която е закупен той. Дано ББР са си свуршили работата добре и тази известност е действителна.

Всичко това го изнесох още предишното лято около противозаконния градеж. Надявам се новото управление на ББР и на Министерството на стопанската система да обясни събитията. Винаги съм изразявал песимизъм за съществуването на тази банка. Защото рано или късно такива структури биват овладявани за съмнителни цели. Както се и случваше, единствено че до през вчерашния ден надалеч от националните малките екрани.

Затова и 112-о място по медийна независимост е огромен проблем. Защото другояче тия схеми щяха да стават обществени в точния момент и институциите да са принудени да реагират. Сега е малко след дъжд качулка.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР