Съпредседателят на Зелено движение Борислав Сандов, което е част от

...
Съпредседателят на Зелено движение Борислав Сандов, което е част от
Коментари Харесай

Обрат и раздор при зелените. Искат Владислав Панев или Тома Белев за министър

Съпредседателят на " Зелено придвижване " Борислав Сандов, което е част от " Демократична България ", е на път да стане министър на околната среда и водите. Та даже и вицепремиер. В Демократична България към този момент роптаят против него, тъй като е прекомерно упорит и обикаля малките екрани за да се хареса и на останалите партии от новата власт, обясниха представители от обединението. В Демократична България от ден на ден стартират да осъзнават, че по-добрите лица за поста са другият съпредседател на " Зелено придвижване " Владислав Панев, който има сполучлив бизнес и е управител, или същинският еколог Тома Белев.

Но свръхамбициозният Борислав Сандов не дава и дума да се каже за другите двама. Той не съумя да влезе на последните избори в Народното събрание заради пагубно слабия резултат на обединението. Сандов е претендент за министър на околната среда и водите и вицепремиер по климата, без нужния опит и подготовка. Няма и един работен ден в бранша или в действителния бизнес.
свързани новини61334на 06.12.202141453на 26.11.2021
Според обществената информация професионалният му опит се изчерпва с това, че е бил координатор на Коалиция за климата в България и координатор за акциите на Фондация за околната среда и земеделие. Като студент е имал класическа кариера на " комсомолец " от нов вид. Издигнал се до зам.-председател на Студентския съвет към Софийския университет " Св. Климент Охридски ".С какво ще способства за възстановяване на икономическата, бизнес и обществена среда човек, който няма един ден действителен трудов стаж. Защо още веднъж на напред във времето излизат персони без никакъв житейски и професионален опит, които ще опитват с работата и орисите на хората. Как по този начин още веднъж се основава среда, без значение кой ръководи във властта да влизат лица, които занапред ще се учат по какъв начин да работят.

По предписание Министерство на околната среда и водите е едно от най-ресурсните министерства с стратегии за запазване на околната среда за милиарди евро. В този бранш се чака да са най-големите пари по Плана за възобновяване, който е на стойност 12 милиарда лв.. Това блазни очевидно зелените.

Четвъртият упорит еколог, който си смени партийната принадлежност и се включи в " Промяната продължава ", е последният началник на Агенция по горите Александър Дунчев, който е лесовъд. Дори той е по-добър избор за министър на околната среда и водите от Борислав Сандов. На изборите влезе в Народно събрание от Политическа партия като лидер на листата в София област. Той е някогашен чиновник в " Природен парк Витоша ", когато шеф беше лесовъдът Тома Белев. След освобождението на Белев като началник на парка през 2012 година, Дунчев провежда митинги в негова отбрана като в следствие напуща и отива на работа в WWF Световен фонд за дивата природа, на който началник за България, е дамата на Тома Белев - Веселина Кавръкова.

В бъдеще се чака да избухне голяма бомба, която е заложена от Борислав Сандов. Негова е концепцията да се сменя статутът на над 370 милиона декара земеделска земя, разясняват аграрни производители. Сандов желае да ги направи горски територии. Той е внесъл предложение за изменение в Закона за устройството на територията, до момента в който е бил народен представител в безуспешните два къси Народното събрание тази година. Предложението му е направено за да се вкарат гори в горския фонд на страната, като по-късно на очевидно целят екологичните Неправителствени организации. Същевременно обаче неуспелият този път народен представител предлага някакви периоди, в които притежателите да казвали какво ще вършат със земите си и в случай че го изтърван - горите им се вкарват в горския фонд. Обществото ни може би не познава в елементи Закона за горите, само че съгласно него, територия, която един път бъде категоризирана като гора, не може да бъде изменена в друга категория.

Има хиляди аграрни земи, които не могат да се употребяват, тъй като притежателите им да вземем за пример са мигрирали или наследниците не могат да се схванат за подялба. Част от тях отчасти са обрасли. Същевременно обаче достъпът до земя е главен проблем за това младежи да стартират да се занимават със селско стопанство. Точно такива територии са късмет за бъдещите земеделци, а от ден на ден такива има, в резултат на Ковид пандемията у нас. Промяната, препоръчана от Борислав Сандов, ще отстрани и дребните очаквания на бъдещите млади земеделци.
Изключително притеснително е и желанието на „ зеления” Сандов, да се разпорежда с частни парцели. Това припомня едно остаряло мракобесно време на колективизация, за което към момента има живи очевидци. Роденият през 80-те Борислав Сандов очевидно не схваща какви страсти това ще разсъни у милиони български съграждани.

Не на последно място, Сандов е наказан за клюка от починалия бизнесмен Лъчезар Цоцорков (собственик на " Асарел-Медет " ). Явно никой не го тормози, че ще стане министър, въпреки и осъждан.

Не могат да се позволяват национални опити, когато всички български жители чакат смяна към по-добро.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР