Съпредседателят на ВМРО сигнализира Европейската комисия за пореден целенасочен акт

...
Съпредседателят на ВМРО сигнализира Европейската комисия за пореден целенасочен акт
Коментари Харесай

Ангел Джамбазки: Северна Македония няма място в Европейския съюз

Съпредседателят на Вътрешна македонска революционна организация алармира Европейската комисия за следващ целеустремен акт на омразата против ръководителя на съдружие „ Иван Михайлов “ в Битоля
Тази Македония в никакъв случай в Европейски Съюз! Поредна антибългарска, ксенофобска, неприемлива, неприемлива политическа принуда над македонски българин, поради неговото българско национално съзнание. Вечен позор и срам за „ българските “ политици, превили тил в унизително национално изменничество.

Реакцията на съпредседателя на Вътрешна македонска революционна организация и български представител в Европейския парламент Ангел Джамбазки идва по отношение на информацията, че прокуратурата в Северна Македония е повдигнала обвинявания за расизъм и ксенофобия против ръководителя на сдружението „ Иван Михайлов “.

Заради неприемливия акт на македонската страна Ангел Джамбазки подаде неотложен сигнал до Европейската комисия с гледище за отговори на въпросите по кое време Комисията ще предложи да бъдат спрени договарянията със Северна Македония, поради неизпълняване на отговорностите по отношение на съблюдаване на човешки права, и по какъв начин ще се реагира на целеустремено гонене на хора поради тяхното самоопределяне?

„ Това дело, скалъпено и без съображение, е част от поредицата дейности за заплашване на българите в Северна Македония. Това е лицето на държавната политика по отношение на българската общественост. Няма и помен от добросъседството и обещанията на ръководещите. Напротив – има дейности по оклеветяване и заплашване на всеки, който намерено се съобщи като българин “, акцентира още съпредседателят на Вътрешна македонска революционна организация в писмото си до Европейската комисия.

Припомняме, че българският културен клуб „ Иван Михайлов “ публично отвори в Битоля на 16 април 2022 година, а на 4 август мястото беше обискирано. В това време скопските управляващи придвижиха законодателна самодейност, която е целенасочена офанзива против българските организации и клубове и е приложена единствено и само против тях.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР