Съпредседателят на ВМРО и български представител в Европейския парламент Ангел

...
Съпредседателят на ВМРО и български представител в Европейския парламент Ангел
Коментари Харесай

Ангел Джамбазки призова държавата да организира изграждането на бежански центрове по границата с Румъния

Съпредседателят на Вътрешна македонска революционна организация и български представител в Европейския парламент Ангел Джамбазки прикани страната, в лицето на виновните институции, да провежда по-координирано и навременно дейностите си по отношение на бежанската вълна от Украйна, оповестиха от пресцентъра на партията. За задачата той предлага няколко съответни стъпки, посредством които процесът по оказване на помощ да бъде улеснен, с цел да не се стига до безпорядък и неспособност за справяне със обстановката. От началото на войната в Европа леговище са потърсили над 2,6 млн. украински жители. По данни на образуваната към държавното управление Оперативна координационна група на този стадий в страната ни има над 33 000 бежанци. В България в държавни и общински бази са настанени към 1100 души, а в хотели – над 2500 души.

В публично писмо до министър-председателя, министъра на вътрешните работи, Държавната организация за бежанците и Държавната организация за българите в чужбина Джамбазки осведоми, че потребността от свободни кревати за настаняване става все по-голяма, а доброволците към този момент по-трудно намират къде да настанят идващите с рейсове хора. Стига се до обстановки, в които хората спят по гари и пейки, чакайки превоз за влизане във вътрешността в страната.

По тази причина съпредседателят на Вътрешна македонска революционна организация предлага в най-спешни периоди да бъдат осъществени следните дейности:
Министерство на вътрешните работи, в съгласуваност с Държавната организация за бежанците, да провежда построяването на бежански центрове по границата с Румъния.Да бъдат открити териториални подразделения на Държавната организация за бежанците по границата с Румъния, които да обработват заявки за бежански статут във допустимо най-кратки периоди.Министерският съвет да предложи въвеждането на карта „ Българин “, която да даде опция на бесарабските и таврийски българи, които бягат от войната, да получат опция да работят и да се впишат по-бързо в българското общество.Министерският съвет да внесе предложение за отваряне на всички държавни и ведомствени почивни бази за банкет на бежанци.
„ В изискванията на невиждани рецесии са нужни навременни решения и обща работа. Виждаме, че българският народ се самоорганизира в помощта си към бягащите от ужаса на войната. Време е българската страна да проработи интензивно и да канализира общите старания, с цел да реализираме най-хубавите резултати. “, приключва Джамбазки в настояването си за съответни дейности от страна на българските управляващи.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР