Съпредседателят на Продължаваме Промяната“ Кирил Петков се поклони пред паметника

...
Съпредседателят на Продължаваме Промяната“ Кирил Петков се поклони пред паметника
Коментари Харесай

Денят на Съединението в разгара на предизборна кампания: Родните политици честитиха празника

Съпредседателят на „ Продължаваме Промяната “ Кирил Петков се поклони пред паметника на Стефан Стамболов в София.

 

„ Скъпи другари, цветущ празник! Преди 137 години млади български политици реализират една своя фантазия - Съединението на България. През 1885 година Княжество България и Източна Румелия се сплотяват, макар нежеланието на Великите сили. Този акт дава опция на генерации българи да мечтаят. Вярвам, че нашата фантазия за изменена България е допустима! Нека през днешния ден в деня на Съединението си напомним думите на Стефан Стамболов: „ Аз имам вяра, че България ще излезе цяла и невредима от днешната рецесия, мене ми шепне един глас, че скоро държавният ни транспортен съд ще влезе в положително и безвредно пристанище. “ Надявам се, че това пристанище е пред нас. Честит празник! “, написа той.

 



 

„ Само обединени, съединени, дружно, единствено по този начин можем да преборим рецесията “, съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов , който бе на посещаване в град Пловдив – център на тържествата по случай 137 години от Съединението на Княжество България и Източна Румелия.

 

От „ Демократична България “ избраха откъс на Стефан Стамболов, с който да честитят днешния празничен ден: „ Съединението прави силата, а силата ражда независимостта “.

 

„ Хора с несклоняем дух замислят Съединението. Хора с държавническо мислене го поддържат. Хора с разум и разсъдък приготвят почвата. Хора с гореща кръв подпалват националните протести. Хора с огромни сърца ги обезпечават. Четници, дипломати, учители, овчари, търговци, управници, занаятчии, свещеници, офицери, писатели - все някого ще изпусна - толкоз са доста и толкоз разнообразни. Хора от всякаква рогозка, обединени в една задача, в едно деяние, в едно голямо, чутовно изпитание, без което България нямаше да е същата през днешния ден, 137 години по-късно. Понякога се чудя - какво ли биха ни споделили тогавашните нейни стопани? Днес ми се коства, че би звучало по този начин: Дръжте се дружно. Дръжте се за България! “, написа Антоанета Цонева в профила си във Facebook.

 



 

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова избра обществените мрежи, с цел да честити днешния 6 септември.

 

„ Можем сами да решаваме бъдещето си, без извън да дефинират пътя ни. Скъпи българи, през днешния ден отдаваме респект на нашите предшественици, които с нечувана смелост направиха Съединението на Княжество България и Източна Румелия, без да се преценяват с Великите сили. Иван Вазов написа: „ Това е една от най-лесните революции, тъй като беше победила в душите на хората “. Нека и през днешния ден в душите си да приемем, че силата ни е в единението. Имаме всичко: прелестна земя и природа, дух и просвета и сме умен народ. Имаме героична история, дано се поучим от нея. Сами да решаваме нашето бъдеще, без да разрешаваме някой извън да дефинира пътя ни. Година преди Съединението в. „ Народний глас “ написа: „ Нашата задача е ясна и лежи на нашите плещи. За осъществяването и би трябвало да се надяваме единствено на себе си “. Само от нас зависи да си подадем ръка и дружно да градим благополучието на българския народ. Можем да го създадем. Честит празник, българи “, написа тя.

 



 

Председателят на „ ИТН “ реши тъкмо в днешния ден да дава отговор на зрителски въпроси по време на „ Жива връзка със Слави Трифонов “, предавана по телевизия 7/8 и онлайн във Facebook.

 



 

За водача на „ Български напредък “ Стефан Янев празничният шести септември стартира с молитва за здраве и благоденствие за всички българи в родната Поповица.

 

Малко по-рано той честити празника в профила си във Facebook:

 

„ Честит 6-ти септември на всички българи! Денят на Съединението на Княжество България с Източна Румелия! 137 години по-късно, още веднъж препрочитаме една от най-светлите страници в новата българска история. Отново звучат думите, които на 6 септември 1885 година отекват  в Европа: „ Братя! Часът на нашето съединяване удари! “. Нашите предшественици издигат своя глас и демонстрират на света, че пред българския народ има единствено един път– пътят на националното обединяване. Искам ми се през днешния ден ние, всички българи, да имаме тяхната непоколебима религия, че можем да поемем ориста си в свои ръце. Уроците по родолюбие ни задължават да не забравяме, че „ Съединението прави силата “. Да четем историята и да работим обединени “.

 



 

„ Честит празник, българи! И дано не забравяме най-важният урок, даден ни от нашите предшественици - няма мощ, която да може да пречупи народа ни, стига да е единен! И преди, и в този момент, Съединението прави силата! Да живее България! “, написа водачът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов .

 



 

„ Честит Ден на Съединението на България! Заедно можем! DMS KARLOVO на 17777! “, сбита бе Мая Манолова от „ Изправи се България! “. По-късно тя написа втора обява, още веднъж с фокус наводненията в Карловско: „ Традиционно честванията на Съединението започнаха още от през вчерашния ден в гр. Съединение с панихида и изнасяне знамето на Голямоконарската чета. Този празник е най-категоричното доказателство за силата ни, когато сме дружно. Заедно можем! DMS KARLOVO на 17777 “.

 

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР