Съпредседателят на Продължаваме промяната Кирил Петков е бил приятно изненадан

...
Съпредседателят на Продължаваме промяната Кирил Петков е бил приятно изненадан
Коментари Харесай

Петков харесал Мария Габриел, ПП ще мисли дали да ѝ даде шанс


Съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков е бил прелестно сюрпризиран от извършените диалози с кандидат-премиера на ГЕРБ Мария Габриел в петък. Затова изпълнителният съвет на партията му се събира през днешния ден, с цел да разисква въпроса към държавното управление с първия мандат, макар многократните поръчките на ПП-ДБ, че няма да поддържат кабинет на ГЕРБ.

" Ще създадем първо изпълнителен съвет на „ Продължаваме промяната “, след това народен съвет и съдружен съвет, с цел да помислим има ли някаква друга различна мисъл към това, което другояче се задава ", изясни той в изявление за bTV.

Петков сподели, че когато той и сътрудниците му отишли на срещата с ГЕРБ, от партията на Бойко Борисов желали по-бързо да приключат срещата и да схванат просто дали ПП-ДБ ще поддържат кабинета им или не. Но Мария Габриел направила " нещо друго ".

" Мен ме зарадва. Тя стартира да ни дава отговор. Питаме я за нововъведения и обучение и тя ни дава отговор с страст, а не просто проформа. И аз видях, че от другата страна в нейно лице всички я упрекват, че от 2005 година не била в България и нямала опит, само че може би, тъй като не е била в България, имаше някакво европейско държание ", похвали я той.

Съпредседателят на " Продължаваме промяната " изрази своите опасения, че едно вероятно ръководство сред ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия би било " извънредно " за страната. Затова кандидатурата на Мария Габриел наподобява е разколебала Петков.

" От другата страна имахме човек, който искаше да дава отговор на въпросите ни и по тази причина не залостих вратата, излизайки от тази среща. Аз споделих, че желаеме първо да приказваме с (партийните) органи преди да кажем " не ". Да се съберем, да мислим дали има различен вид, с изключение на да дадем страната на тройна коалиция, която не мислим, че ще извършва дилемите за нашия проект за България ", добави той.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР