Съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков и вътрешният министър Калин Стоянов

...
Съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков и вътрешният министър Калин Стоянов
Коментари Харесай

Кирил Петков и вътрешният министър се скараха в ефир за протестите и назначенията във ведомството

Съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков и вътрешният министър Калин Стоянов влязоха в пряк конфликт за назначенията в Министерство на вътрешните работи и за организацията при потушаването на митингите по време на футболната среща на 16 ноември.

„ Калин Стоянов беше подаден за министър като специалист от ГЕРБ, каза Кирил Петков. Така той отговори на описа на Калин Стоянов от присъединяване му по Нова телевизия в неделя, че Петков два дни го е молил да стане министър.

" Не си припомням кой от ГЕРБ го предложи, само че беше сигурно от ГЕРБ “, съобщи през днешния ден съпредседателят на ПП-ДБ. „ Имената основно идваха от Мария Габриел и от Денков, от двете страни се подаваха. Доколкото си припомням - или от Мария Габриел, или от Борисов, един от двамата “, добави Петков.  " Няма наш и ваш. В случая беше нает, препоръчана му позицията като специалист. За двата дни преследване... След като видяхме, че е млад, неполитически привързан експерт в ГДБОП, ние му предложихме позицията. Той сподели, че не може да вземе самичък това решение, преди да приказва с жена си, което ние уважихме. И имаше два дни да мисли и на втория ден той отговори и сподели - добре, склонен съм ", описа още Петков. „ Последният ми диалог с Калин Стоянов беше в средата на август, от този момент не сме говорили “, сподели той. „ Може да го питате дали съм предложил едно име. Единствено го питах дали е сигурен, че на част от тези хора им се няма доверие, тъй като част от тях направиха почтени избори по времето на Бойко Рашков. И сменяш тези хора, тъй като не са си свършили работата или има нещо друго “, добави Петков. „ Оставката не е желана от мен като Кирил Петков, а от 63 депутата от ПП-ДБ. И аз я желая, само че като част от групата “, добави той. Той подлага на критика изявленията на министър Стоянов след погрома на митинга предходната седмица. А спокойствието му на идващия ден взривило парламентарната група, изясни съпредседателят на ПП-ДБ.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР