Съпредседателят на ПП-ДБ Христо Иванов се надява на здрав разум

...
Съпредседателят на ПП-ДБ Христо Иванов се надява на здрав разум
Коментари Харесай

Христо Иванов: Асен Василев е грешно име

Съпредседателят на ПП-ДБ Христо Иванов се надява на здрав разсъдък и отговорно държание от ГЕРБ-СДС по време на диалозите за съдружно съглашение през днешния ден от 18 ч. в Партийния дом. България може да се стабилизира, в случай че продължат промените. Всички тематики са на масата, всичко ще обсъдим, само че би трябвало да стартираме с диалози по тази причина какви промени сме подготвени да създадем за битката с корупцията, правораздаването, регулаторите, сподели той пред публицисти преди третата национална конференция на Да, България.

Иванов добави, че с цел да може да се стигне до разискване на конструкция и състав на Министерски съвет, би трябвало да се откри съществуването на политическа база излъчването на Министерски съвет, само че това зависи от програмата и уговорките за промени. " Няма нито една нова промяна, която предлагаме, а всички тематики, които сме повдигнали в меморандума от дълго време са в политическото пространство, като огромната част от тях всички са в политическата декларация на кабинета " Денков " и няма нищо ново ", разяснява Христо Иванов.

Според него в има елементи и хрумвания, които си заслужава да бъдат разисквани.

Христо Иванов разяснява и по отношение на финансовия министър Асен Василев, като изиска неговата промяна. " Асен Василев е неверно име. Името на финансовия министър е сега мистър " Еврозона ". Решителният миг, в който чакаме, с помощта на напъните на Асен Василев да ни одобряват в Еврозоната и месеци преди този прозорец да се образува, да сменяме индивида до възникването на този прозорец, граничи с доста мъчно обяснимо политическо държание ", сподели той.

Христо Иванов добави, че ПП-ДБ държат за изясняване на политическата отговорност за излъчването на кабинет. Трябва да има преди всичко обвързано болшинство и двете политически обединения да се съгласим, че няма да играем с плаващи болшинства, безапелационен бе той.

Христо Иванов посочи, че когато се приказва и за малко време, ПП-ДБ и ГЕРБ се разбрали още през януари до 6 март да се реализира ротацията, само че към момента даже и оценките на министрите не били подготвени. Изпуснахме прекалено много време, само че в случай че има воля и предпочитание, би трябвало да има триумф и напредък в договарянията за съдружното съглашение, сподели Иванов.

Той посочи, че като ПП-ДБ отидат при президента Румен Радев за консултациите за сформиране на държавно управление може да изискат по-дълго време за сформиране на държавно управление с първия мандат.
 Кирил Петков предложения Борисов без прилагателни на договарянията
Кирил Петков предложения Борисов без прилагателни на договарянията

За ПП/ДБ кабинетът има смисъл, в случай че промените продължат
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР