Съпредседателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски изисква от премиера

...
Съпредседателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски изисква от премиера
Коментари Харесай

Делян Пеевски изиска отчет от Денков за Шенген

Съпредседателят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски изисква от премиера Николай Денков да показа цялостен доклад за свършеното за приемането на страната ни в Шенген от избора на държавното управление на 6-ти юни т.г. до през днешния ден, както и да показва ежеседмичен доклад за свършеното пред Народното събрание до съвещанието на Съвета по правораздаване и вътрешни работи на 4-ти декември, като към това показва и изчерпателен разбор, заключения и планирани резултати.

Във към този момент постоянната си утринна изява, публикувана от пресцентъра на Движението, Пеевски показва: " Искаме да знаем всичко дотук - всички обстоятелства и условия, свързани с работата на кабинета, управляван от Николай Денков за присъединението на България към Шенгенското пространство, се споделя в писмото. "

Пеевски припомня, че приемането на България в Шенгенското пространство е значима стратегическа цел, която е водещ претекст при сформирането на евроатлантическото болшинство, което избра кабинета Денков в сегашния парламент. Също припомня и че Движение за права и свободи влезе в конституционното болшинство и поддържа правосъдната промяна, с цел да осъществя значимите за българските жители цели, като присъединението ни към Шенгенското пространство.

Изказва се и неодобрение, че до този миг кабинетът не е потърсил за помощ капацитета на членовете на Екологичен потенциал от Движение за права и свободи.

" За осъществяването на тази цел е нужен цялостен синхрон сред институциите, тъй че да се употребява целият капацитет на парламентарната дипломация. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР