Съпредседателят на парламентарната група на ПП-ДБ Христо Иванов отговори на

...
Съпредседателят на парламентарната група на ПП-ДБ Христо Иванов отговори на
Коментари Харесай

Христо Иванов: Пеевски шантажира и е добре Борисов да не се крие

Съпредседателят на парламентарната група на ПП-ДБ Христо Иванов отговори на рецензиите на ръководителя на парламентарната група на Движение за права и свободи Делян Пеевски, че тласка страната към нови предварителни парламентарни избори . В коридорите на Партийния дом Иванов изясни, че ПП-ДБ се пробват да сложат ясни правила, стандарти и механизъм по какъв начин би трябвало да се носи политическа отговорност.

По думите му Пеевски се пробва да въвлече всички в непоносим кален скандал по логиката, че " развратница петно не хваща ". Пеевски цитира измислици, полуизмислици и подбрани полуистини, което ни принуждава да разясняваме, ще въвлече всички и ще направи невероятно продължение на ръководството, предизвести Иванов.

Пеевски счита, че посредством шантаж ще ни принуди да се откажем от сегашната конструкция на ръководство и да отидем на нови предварителни парламентарни избори, счита Христо Иванов. Според който обаче не можем да си позволим да тласнем страната към нови избори.

" ГЕРБ и Съюз на демократичните сили би трябвало да дадат отговор на нашите оферти и да продължим диалога по тази причина да споделим отговорността за идващия стадий на ротацията ", разяснява той.

Христо Иванов отхвърли да дава отговор на изказванията на Пеевски и да влиза в неговия режим на обвинявания. " Аз нямам към ГЕРБ никакви аспирации, а единственото, което желая, е да се постави ясна конструкция за отговорност на ръководството ", акцентира той. ПП-ДБ желаят да се схванат с ГЕРБ за изискванията, при които ще се излъчи държавно управление с мандата на Мария Габриел и да се постави ред, при който всички партии, в това число и Движение за права и свободи, когато имат градивни оферти и съблюдават разпоредбите, да могат да взе участие в решенията, номинациите и при лъчение на управления на регулаторите.
 Пеевски смъква маските: Христо Иванов седял в скута му и пил мазно турско кафе Обновена
Пеевски смъква маските: Христо Иванов седял в скута му и пил мазно турско кафе

Делян Пеевски желае очна ставка с Христо Иванов дали той и олигарсите зад него желаят да завземат прокуратурата

Христо Иванов увери, че  с Делян Пеевски , който обаче не можел да одобри, че има нови правила. Добре е и е рационално Бойко Борисов да не се крие и ГЕРБ да отговори на значителните политически оферти и да върнем нещата в естествена политическа логичност.

На въпрос на News.bg би трябвало ли да има нов меморандум или документ за ротацията, каквито подмятания направи Лена Бориславова, член на изпълнителния съвет на ПП-ДБ в едно свое изявление, Христо Иванов не сподели дали ще има или не, като запита за какво би трябвало да има нов подобен? Иначе самият меморандум на ПП-ДБ за ротацията нямал създател.

Според Христо Иванов няма проблем човек като Андрей Янкулов да е новият основен прокурор.

Във връзка с обвиняванията на опозицията, че брат му - Антон Иванов взе участие в схеми за българската нуклеарна енергетика с построяването на 7-ми и 8-ми блок на АЕЦ " Козлодуй ", Иванов изясни, че е подготвен да спомага за изясняване на всички проблеми при инспекция или следствие.

Иванов е подготвен да спомага на всевъзможни инспекции, с цел да няма голословни изказвания.
 Пеевски: Малката бъбрива Шехерезада Христо Иванов тласка страната към нови избори
Пеевски: Малката бъбрива Шехерезада Христо Иванов тласка страната към нови избори

Меморандумът на ПП-ДБ бил написан от Иванов за да се глътне държавата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР