Съпредседателят на Демократична България ген. Атанас Атанасов даде интервю пред

...
Съпредседателят на Демократична България ген. Атанас Атанасов даде интервю пред
Коментари Харесай

Ген. Атанасов: Този чадър над наркотрафика е резултат от дългогодишната кадрова търговия по време на управлението на ГЕРБ в МВР

Съпредседателят на " Демократична България " ген. Атанас Атанасов даде изявление пред журналисти в Народното събрание.

" Този чадър над наркотрафика и наркоразпространението е остаряла болест. Това не е нещо, което се е случило през вчерашния ден или преди няколко дни. Това е резултат от дългогодишната кадрова търговия по време на ръководството на ГЕРБ в Министерство на вътрешните работи. Системата е задръстена на най-горното равнище от по този начин наречените работещи пенсионери. Те получават пенсия и заплата без да имат предпочитание за реализиране на резултати. Това пречи на по-ниските равнища в Министерство на вътрешните работи и младите служители на реда нямат предпочитание за развиване. Тази промяна на полицейски шефове в София е на доста ниски равнища. Ако министър Демерджиев желае да реализира действителни резултати в битката с наркотрафика, би трябвало да посегне на доста по-високи равнища ", сподели в коридорите на Народното събрание той, представен от Novini.bg, във връзка вчерашната промяна на седем полицейски шефове в София. 

" Нямам визия от кадровата работа на министър Рашков, само че министър Демерджиев сподели, че полицейските шефове не са отстранени от Министерство на вътрешните работи, а единствено са преместени, тъй като не са се справяли със дилемите си. Проблемът с наркотрафика е от 10-15 години и не можем да си измиваме ръцете със промяната на полицейски шефове. Ако желаеме да има действителна промяна, би трябвало да се реже до кокал. Аз бих предложил грузинския модел. Ако системата е загнила толкоз, хайде за една седмица да сменим всички полицейски шефове. В момента в Министерство на вътрешните работи няма конкурсно начало. Сменят се едни фрагменти с други краткотрайни и краткотрайните остават за непрекъснато. Конкурсната основа би трябвало да се върне в Министерство на вътрешните работи наложително и да се стартира с отстраняването на работещите пенсионери ", безапелационен бе той. 

" Системата на Министерство на вътрешните работи, както и системата на сигурност като цяло, е недофинансирана. 90% от парите отиват за личен състав. Няма никаква рационализация и се работи допотопно. Трябва да има повече пари за Министерство на вътрешните работи и МО в бюджета. Министрите са тези, които би трябвало да се борят за по-голяма част от бюджета ", добави той. 

" Близо 70% от българските жители чакат основаване на държавно управление и ние би трябвало да оправдаем тези упования. Аз също се надявам да се сформира редвоно държавно управление. Това е въпрос на договаряния сред политическите партии. Мога да ви кажа, че Демократична България няма да поддържа държавно управление с мандат на ГЕРБ. Рано е още да приказваме за третия мандат, на кой ще бъде даден и дали ще го пдокрепим ", приключи ген. Атанас Атанасов. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР