Съпредседателят на Демократична България (ДБ) Христо Иванов доразви идеята си

...
Съпредседателят на Демократична България (ДБ) Христо Иванов доразви идеята си
Коментари Харесай

Христо Иванов иска голяма и дългосрочна коалиция

Съпредседателят на " Демократична България " (ДБ) Христо Иванов доразви концепцията си за основаване на " огромна предизборна коалиция като следващата формула на здравия разсъдък ", като разгласи, че обединяването не би трябвало да е единствено за идващите избори, а да бъде основан дълготраен систематичен политически индивид.

Миналата седмица Иванов първо разгласи, че Демократична България ще предложи на " Продължаваме промяната " на идните избори, а ден по-късно заприказва за с присъединяване и на " Ние идваме ", БОЕЦ, " Правосъдие за всеки " и други обединения, запазили " духа на митинга против ръководството на ГЕРБ през 2020 г ".

" Длъжни сме да създадем дълготраен систематичен политически индивид, който да може да подсигурява нацяло последващо потомство геополитическата ориентировка на страната. Не за един мандат, не сред два служебни кабинета, не за няколко месеца ", сподели той в този момент в предаването " Въпросите " по ТВ 1.

Според него е нужна в действителност огромна групировка, която ще може да направи поръчка за независимо ръководство. Такъв съдружен индивид би трябвало да може да слага изискванията ", добави Иванов и уточни, че съществуването на подобен индивид значи, че от началото на акцията няма да стои въобще въпросът дали ГЕРБ ще финишира първи.

" Това ще значи да не разделяме гласоподаватели, които мислят по един и същи метод ", добави той.

" Необходим ни е постоянен дълготраен политически индивид, който да залага на демократична вътрешно-политическа просвета. Не дребна група хора да вземат решения, не следващите персонални планове или решения, които се вземат от някое диванче или от някоя стаичка ", уточни Иванов.

По думите му за сходно обединяване би трябвало да се потърсят тези цивилен организации, лица, политически обединения, които споделят общите идеали, с цел да се образува сходен огромен индивид.

" След като призовахме за по-внимателно конструиране на обединението, откакто отчетохме въздействието на войната, откакто призовахме да се подходи деликатно към образуването на втори кабинет, се надяваме да бъдем чути, когато със същия здрав разсъдък призоваваме за предизборна коалиция. Ако не проведем диалог какво би трябвало да вършим, ще имаме безкрайни служебни държавни управления ", сподели съпредседателят на Демократична България.

Ще се стигне ли до сходна коалиция?

Засега обаче основаването на сходна коалиция наподобява малко евентуално. От Политическа партия имат запаси към сходно обединяване, въпреки да обявиха, че ще обсъдят тематиката, като се чака това да стане доникъде на август. Още предишния месец съпредседателят на групировката Кирил Петков разгласи, че с Демократична България партньорството най-вероятно ще се случи след изборите. В сряда към този момент някогашният народен представител от Политическа партия Искрен Митев показа и причините на групировката " за " и " срещу " коалиция.

" Демократична България ", а и други от които се чуха сходни поръчки – това са наши естествени сътрудници. Моето персонално мнение е, че е свястно да има едно обединяване против статуквото. На хора който желаят да кажат " не " на корупцията във властта. Това е едно естествено развиване. Тук огромният въпрос е какво демонстрира статистиката и самата математика на изборите и има ли смисъл да се явяваме или поотделно ще имаме по-голям резултат. На този стадий разбора демонстрира, че в случай че се явим настрана всяка от партиите ще получи по-голям %. Но съгласно мен статистиката не може да обхване доста значими фактори като това, че ще има една консолидация на вота и ще стане ясно кой е спечелилият, което постоянно притегля в допълнение гласоподаватели ", сподели Митев пред бТВ.

Демократична България чака сложна акция и фрагментиран парламент по-късно

Иначе Христо Иванов съобщи, че чака сложна акция, която ще докара до още по-фрагментиран парламент. Според него в идващото Народно заседание може да се появят обединения, които да създадат основаването на болшинство още по-трудно.

" Когато съпоставяме предходната акция и тази, която ни следва, вижте какъв брой пъти ще се спомене думата " Русия " и какъв брой беше упомената преди година. И ще забележим какъв брой е огромна разликата”, разяснява той и добави, че войната ще бъде главният фактор, който ще въздейства върху настройките.

" Тази акция ще има две тематики, които ще се конкурират - войната и корупцията. Трябва да стане ясно, че това е една и съща тематика. Само преди ден се случиха гърмежи в хранилища на български производител на оръжие. Трябва да си даваме сметка, че войната е на наша територия ", съобщи Иванов.

" Българските политици избират да не приказват за войната, да я изтласкват. Не можем да пренебрегваме действителностите. Защото действителностите постоянно печелят против политиците ", сподели той.

Иванов сподели още, че напоследък " служебните кабинети се сменят по постоянно от четирите сезона " и " това е израз на дълбока рецесия на българската политическа класа ". " Ситуацията към България е доста сериозна и ние нямаме право и българската политическа система да бъде в рецесия ", уточни той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР