Съпредседателят на ДБ Христо Иванов нарече информациите, че върху България

...
Съпредседателят на ДБ Христо Иванов нарече информациите, че върху България
Коментари Харесай

Натискът върху България за РСМ е евтина конспиративна теория

Съпредседателят на Демократична България Христо Иванов назова информациите, че върху България се упражнява натиска за скорошна дата по старт на договарянията на Северна Македония за участие в Европейски Съюз " евтина тайна доктрина, която би трябвало да бъде пресечена ".

В коридорите на Народното събрание той уточни, че задвижването на процедурата не трябва да е в ущърб на българския народен интерес, само че въпреки всичко " не трябва самоцелно да се репчим ".

Иванов съобщи, че се води партньорски разговор със страните-членки и не е оказван никакъв напън за съответна дата по приема на Скопие. По-скоро имало запитване по какъв начин да ни се помогне да решим този въпрос. " Няма напън, има действителности, които са комплицирани ", сподели той.

Иванов настоя, че РСМ би трябвало да получи европейска вероятност, изпълнявайки своите отговорности към България. Според него страната ни би трябвало да убеди европейските си сътрудници в правотата на позициите си.

Приказките, че сме подложени на напън и ще му се поддадем не вършат чест на никой, който съставлява институция да ги приказва, счита Иванов. По думите му България може да спре процеса на договарянията за приемането на Скопие в Европейски Съюз на всеки стадий. Темата е по какъв начин да разбираем по-добре нашата позиция и да консолидира ме по-голяма поддръжка от нашите европейски сътрудници, добави той.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР