Съпредседателя на ПП Кирил Петков разкритикува пред избора на Вежди

...
Съпредседателя на ПП Кирил Петков разкритикува пред избора на Вежди
Коментари Харесай

Петков: Вежди Рашидов ще стои в НС като фасада

Съпредседателя на Политическа партия Кирил Петков разкритикува пред избора на Вежди Рашидов за ръководител на Народно събрание. „ Той ще бъде там като фасада. Не можахме да стигнем до решение за човек, който в действителност да извърши тази роля ”, сподели Петков.

Според него три са огромните опасности пред България.

„ Единият е да се върнем към хартиената бюлетина и измамите. Вторият е в случай че има последващи избори, националистически позиции на партии като „ Възраждане ” да дадат още по-голям подтик на България към странни тактики като референдуми за участието ни в Европейски Съюз. Третият риск е тази теза за  президентската република. Ако в този момент имахме президентска република, щяхме да имаме човек като Бойко

Борисов да ръководи идващите 4 години. Такава централизация на власт и излизане от парламентарната република е голям риск за България ”, съобщи Петков.

„ Безпринципни обединения от нас да не се чакат. Ще подкрепим 16-те политики, които сме декларирали, който и да ги предложи в този парламент ”, добави Петков. Но акцентира:

„ Ние сме доста предвидими. Няма по какъв начин да има държавно управление на национално единодушие и да има държавно управление с ГЕРБ и Движение за права и свободи ”, сподели Петков.

Съпредседателят на Политическа партия видя и позитивни неща в траялото 3 дни първо съвещание на Народно събрание.

„ Първият ден реториката беше доста изострена, на втория ден най-малко направихме един културен метод на разговор в Народното събрание, т.е. тезите можеха да се изговарят без директни обиди. Може би осъзнаха, че със силово говорене нищо няма да се промени ”, сподели Петков.

За него по-добър вид за избора на ръководител на Народно събрание, би бил кандидатура на Демократична България, която да се поддържа от Политическа партия, ГЕРБ и Българска социалистическа партия.

„ Това решение към този момент го взехме, добре, няма смисъл да го приказваме още веднъж и още веднъж ”, сподели Петков. И изрече терзание от взимане на поредност от неверни решения. Такова, съгласно него, би било връщането на хартиената бюлетина.

„ Ако в този момент се направи същата тази координирана група от петък, реши да поддържа хартиената бюлетина, това за мен ще е непоследователност. Ако има поредност от такива решения, ние няма по какъв начин да вършим нещо дружно с Българска социалистическа партия ”, сподели Петков.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР