Съперникът на Марица (Пловдив) в Шампионската лига КСМ Търговище (Търговище)

...
Съперникът на Марица (Пловдив) в Шампионската лига КСМ Търговище (Търговище)
Коментари Харесай

Съперникът на Марица Пд в Шампионската лига КСМ Търговище пристигна у нас със световна шампионка в състава си

Съперникът на Марица (Пловдив) в Шампионската лига КСМ Търговище (Търговище) има международна шампионка в състава си. Това е сръбкинята Ана Бьелица, която стана международен първенец със Сърбия през предходната година. Тимът е един от най-успешните румънски тимове в последните години. КСМ Търговище е първенец на страната през 2021-а година, притежател на Купата и Суперкупата през 2016-а година.

Женският волейболен първенец на България ще се изправи против румънките на 11 януари (сряда) от 18:00 ч. в зала Колодрума.

КСМ Търговище е бил и три пъти вицешампион на Румъния, както и два пъти финалист в шампионата за Купата на Румъния и един път за Суперкупата.

През предишния сезон румънките защитаваха купата си, само че станаха вицешампионки и бяха изпреварени от Алба Блаж.

В тима през сегашния сезон с изключение на международната шампионка със Сърбия Ана Бьелица, както и българската националка Мира Тодорова, която е артикул на школата на Марица. В състава са още три чужденки – белгийката Илка Фан де Файфер, хърватката Николина Божичевич и сръбкинята Йована Миросавльевич.

Треньор на отбора е един от най-хубавите волейболни експерти – италианецът Джовани Капрара. Той е водил националните тимове на Нидерландия, Азербайджан, Гърция и Русия, още тимове в Италия, както и турския гранд Еджзаджъбашъ Дайнавит (Истанбул), който през този сезон е в една група в Шампионската лига с Марица и КСМ Търговище.

Румънките за първи път идват в България за формален мач.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР