Съперничещи си боливийски депутати се сбиха в парламента, като по

...
Съперничещи си боливийски депутати се сбиха в парламента, като по
Коментари Харесай

Масов кьотек в боливийския парламент

Съперничещи си боливийски депутати се сбиха в Народното събрание, като по време на презентация на министър на левия президент Луис Арсе се стигна до препирня с ритници, удари и дърпане на коси, съобщи Агенция Франс Прес.

Министърът на държавното управление Едуардо дел Кастийо беше извикан от Народното събрание, с цел да показа отчет по отношение на хвърлянето в пандиза през декември на Луис Фернандо Камачо, закостенял губернатор на област Санта Крус и водещ опозиционер.

Докато защитаваше законността на ареста, Дел Кастийо разкритикува парламентаристите от партията на Камачо " Креемос ", като ги назова " радикални, крадливи и насилствени групи, пристигнали да крадат портфейлите на боливийския народ ".



По време на изявлението му група опозиционни депутати издигнаха плакати с послания, измежду които " с политически пандизчии няма народна власт ", и фотоси на Дел Кастийо с надпис " министър на терора ".

Когато шепа проправителствени депутати се пробваха да изтръгнат плакатите, сред към 20 депутати избухна битка, в която се разменяха удари в продължение на няколко минути, съгласно фотоси, излъчени в обществените мрежи.

Сблъсъкът приключи без съществени пострадвания от двете страни.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР