Съотборникът на Валентино Роси в Yamaha Маверик Винялес започва да

...
Съотборникът на Валентино Роси в Yamaha Маверик Винялес започва да
Коментари Харесай

Винялес вече прие Маркес за шампион, иска да изпревари Дови

Съотборникът на Валентино Роси в Yamaha Маверик Винялес стартира да насочва фокуса си в нова посока. Шансовете на надарения испанец за купа този сезон се стопиха във втората половина от сезона и на " Филип Айлънд " той матечатически се сбогува с първото място за 2017-а, а след злощастната Гран При на Австралия Андреа Довициозо също се отдалечи от званието " международен първенец ".

Въпреки това Винялес се качи на подиума за първи път от началото на август, което единствено по себе си бе триумф за него и екипа му. Сега към този момент той ще даде всичко от себе си, с цел да приключи сезона на втора позиция в генералното класиране, оставяйки Довицозо зад себе си.

" Нашият проект бе да натиснем в последните пет обиколки. Мисля, че можех да изпреваря и Валентино, на четвъртия завой се усещах доста убеден през цялото съревнование, само че по-късно се получи контакт с Андреа Яноне и изгубих няколко секунди. Успях да мина през Джак Милър и Кал Кръчлоу, само че силите ми стигнаха единствено за тях. Въпреки това съм благополучен с подиума. Сега към този момент купата не е допустима, само че ще дам всичко от себе си, с цел да изпреваря Довицозо. Това ще бъде значимо за мен и през идващия сезон ", разяснява Винялес.

Топ 5 в генералното класиране на MotoGP кръг преди финала във Валенсия:

1. Марк Маркес (Honda) - 269 т.
2. Андреа Довициозо (Ducati) - 236 т.
3. Маверик Винялес (Yamaha) - 219 т.
4. Валентино Роси (Yamaha) - 188 т.
5. Дани Педроса (Honda) - 174 т.
Гледайте онлайн всички стартове от сезон 2017 в MotoGP по Mtel Sport 1 и Mtel Sport 2 Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР