Съоснователят на Pink Floyd - Роджър Уотърс, отмени планираните си

...
Съоснователят на Pink Floyd - Роджър Уотърс, отмени планираните си
Коментари Харесай

Уплашен от поляците, Роджър Уотърс отмени концерти

Съоснователят на Pink Floyd - Роджър Уотърс, анулира плануваните си концерти в Полша на фона на възмущението в страната, провокирано от позицията му по отношение на войната, която Русия води в Украйна, заяви Guardian, базирайки се на полски медии.

Служител на Tauron Arena в Краков, където музикантът трябваше да изнесе два концерта през април идната година, е декларирал, че те няма да се състоят. „ Мениджърът на Роджър Уотърс реши да се отдръпна, без да уточни причина “, изяснява Лукаш Питко.

В уеб страницата за концертното турне на Уотърс This Is Not a Drill концертите в Краков, авансово оповестени за 21 и 22 април, към този момент не попадат. На 18 април музикантът, прочут с левите си убеждения, ще изнесе шоу в Копенхаген, а на 23 април – в Будапеща. Датите 21 и 22 април са свободни в програмата му.

Очаква се идната седмица общинските съветници в Краков да гласоподават предлагането Роджър Уотърс да бъде разгласен за личност нон грата в града, изразявайки „ отвращение “ от позицията му за войната в Украйна. „ Да се разреши на Роджър Уотърс, открит покровител на Путин, да свири в Краков, би било срамно за нашия град. Нека пее в Москва “, разяснява в обществените мрежи общинският консултант Лукаш Вантух.

По-рано през месеца Уотърс написа отворено писмо до украинската първа дама Олена Зеленска, в което упреква „ крайните националисти “ в Украйна, че са извели страната на „ пътя на тази разрушителна война “. 79-годишният английски музикант подлага на критика Запада и най-много Вашингтон за това, че доставя страната с оръжия, а НАТО предизвика Русия, струпвайки войски по границите й.

Не за пръв път съоснователят на една от най-влиятелните рокгрупи в света излага възгледите си по въпроси от интернационалната политика. През 2019 година да вземем за пример Уотърс порица концерт в жанр Live Aid в Колумбия, набиращ средства за филантропична помощ за бедстващите във Венецуела, с изказванието, че това е акция на Съединени американски щати, целяща да компрометира социалистическото държавно управление на Николас Мадуро.

По-рано, през 2018-а, на собствен концерт в Бразилия в навечерието на президентските избори в страната, той се разгласи срещу десния претендент Жаир Болсонаро, който след това завоюва изборите за поста.  А родните меломани вероятно помнят, че още по-рано, по време на шоуто на Роджър Уотърс в София през 2013 година, на таблото на Националния стадион с огромни червени букви се изписа " Оставка " в символ на поддръжка към българите, които тогава всеобщо стачкуваха против държавното управление на Орешарски.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР