Съоснователят на Microsoft Бил Гейтс все още е четвъртият най-богат

...
Съоснователят на Microsoft Бил Гейтс все още е четвъртият най-богат
Коментари Харесай

Бил Гейтс е превел близо 2 млрд. долара на бившата си съпруга при развода

Съоснователят на Microsoft Бил Гейтс към момента е четвъртият най-богат човек в света, въпреки да e трансферирал посредством капиталовото си сдружение Cascade акции на стойност 1,8 милиарда $ на брачната половинка си Мелинда в деня, в който оповестиха, че се развеждат след 27 години брак, оповестява Forbes, представен от novini.london.

Според медията това значи, че Мелинда в този момент има най-малко тази сума, като цената на благосъстоянието на Бил леко спада до 128,6 милиарда $. Дори след прехвърлянето, съоснователят на Microsoft към момента е четвъртият най-богат човек в света. Инвестиционното сдружение Cascade се употребява за ръководство на парите на Гейтс, което включва и акциите му в Microsoft.

През годините той е раздал или продал по-голямата част от каузи си, оставяйки му по-малко от един %. Въпреки че не е ясно дали Бил и Мелинда са подписали прелиминарен сватбен контракт, се счита, че прехвърлянето на акции ще бъде част от съглашението за бракоразвод на двойката. Не е известно дали други активи са били трансферирани на Мелинда при непублични покупко-продажби, добавя Forbes.

Двамата са създатели на фондация " Бил и Мелинда Гейтс ", която показва задачите си като " възстановяване на здравето на хората и късмет да се избавят от глада и крайната беднотия в разрастващите се страни ".

Фондацията също е вложила милиарди долари в битката с инфекциозните заболявания и приемането на ваксини на деца в потребност. Двойката се среща в края на 80-те години, когато Мелинда се причислява към компанията на скорошния си брачен партньор в Microsoft, преди да се оженят на 1 януари 1994 година Те имат три деца.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР