Съоснователят на Microsoft Бил Гейтс предупреди, че подобна на настоящата

...
Съоснователят на Microsoft Бил Гейтс предупреди, че подобна на настоящата
Коментари Харесай

Бил Гейтс с нова прогноза - подобна пандемия вероятно ще се случва „на всеки 20 години“

Съоснователят на Microsoft Бил Гейтс предизвести, че сходна на актуалната пандемия евентуално ще се случва „ на всеки 20 години “ в изявление пред Financial Times, заяви Business Insider. Той коментира още, че тази пандемия евентуално е „ най-голямото събитие, което хората ще преживеят през целия си живот “.

През призмата на глобалната битка против ковид Гейтс отбелязва, че международните водачи и политиците в международен мащаб са „ платили с трилиони долари повече, в сравнение с щяха, в случай че бяхме готови за пандемията “.

Според него обаче, в отговор на актуалната обстановка, бъдещите държавни управления ще бъдат по-готови за диагностика на популацията, основаване на антивирусни медикаменти и системи за ранно предизвестие.

„ Цената да създадем всички тези неща и да сме подготвени да реагираме е доста по-малка спрямо тази, която ще платим в този момент “, сподели той. „ И по този начин в този момент хората осъзнават: „ Добре, в действителност има огромна възможност на всеки 20 години, с толкоз доста пътувания по света, един от тези вируси да се популяризира “. Очевидно жителите чакат правителствата да превърна работата в тези насоки в приоритет “.

Той е уверен, че изводите от тази пандемия, ще насърчат хората да се приготвят по-добре за идващия път, само че е отчаян, че цената на поуките в момента е твърде висока.

„ Не би трябвало да се стига загуба на трилиони долари, с цел да осъзнаем какъв брой е значимо да сме подготвени “, сподели той. 

67-годишният милиардер от години предизвестява за риска от пандемия, заявявайки, че световна здравна рецесия като ковид може да убие 30 милиона души за по-малко от година.

През 2015 година Гейтс предизвести в лекция за Ted Talk, че светът " не е подготвен за идна пандемия. "

През февруари Фондацията на Бил и Мелинда Гейтс даде обещание 105 милиона $ за битка с коронавирусната зараза, като насочи средствата за изследвания на ваксини, ограничения за предварителна защита и старания за лекуване по целия свят.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР