Съоснователят на Apple заяви, че премахва своята страница от Facebook.

...
Съоснователят на Apple заяви, че премахва своята страница от Facebook.
Коментари Харесай

Стив Возняк се присъедини към бойкота срещу Facebook

Съоснователят на Apple съобщи, че отстранява своята страница от Фейсбук. Той разгласи повода за тази постъпка пред изданието USA Today.
Возняк е неудовлетворен от това че най-голямата в света обществена мрежа събира прекален доста данни за потребителите и случайно се разпорежда с тази информация. Популярният експерт изрази своята поддръжка към генералния шеф на Apple Тим Кук, който наскоро сподели, че Apple в никакъв случай не е имала и няма да има проблеми с сигурността, каквито има Фейсбук. Стив Возняк добави, че Apple печели от своите качествени артикули, а не от своите консуматори.

„Хората дават на Фейсбук най-подробни данни от своя живот, а… Фейсбук печели от това големи пари, показвайки реклами. Целият приход на тази обществена мрежа се базира на информацията за потребителите, само че самите консуматори нищо не получават за това“ – сподели Воз.

На 11 април тази година се организира еднодневен световен протест против Фейсбук и Стив Возняк също няма да посещава обществената мрежа през това време, като и принадлежащите й онлайн услуги Instagram и WhatsApp.

Страхотният скандал с Фейсбук се развихри, когато стана известно, че английската компания Cambridge Analytica нелегално е получила данните на 80 милиона консуматори на Фейсбук, множеството от които са поданици на Съединени американски щати. По-късно се разбра, че са изтекли данните от 87 милиона акаунта.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР