Съоснователят Майкрософт Бил Гейтс за първи път от повече от

...
Съоснователят Майкрософт Бил Гейтс за първи път от повече от
Коментари Харесай

Бил Гейтс изпревари Джеф Безос и оглави класацията за най-богат човек в света

Съоснователят " Майкрософт " Бил Гейтс за първи път от повече от две години се върна отпред на класацията на " Форбс " като най-богатия човек в света, откакто в петък изпревари първия в листата - създателят на " Амазон " Джеф Безос. Това оповестява " Блумбърг ".

Гейтс може би е бил подкрепят частично от изненадващото решение на Пентагона, оповестено на 25 октомври, за възлагане на поръчката от 10 милиарда $ контракт за облачни услуги на " Майкрософт " вместо на " Амазон ", написа медиата. Акциите на " Майкрософт " от този момент се повишиха с 4%, което дава на Гейтс благосъстояние от 110 милиарда $, съгласно показателя на Bloomberg Billionaires. Акциите на " Амазон " пък са намалели с към 2% след оповестяването, което преизчислява чистото благосъстояние на Безос на 108,7 милиарда $.

Индексът, който наблюдава благосъстоянието на най-богатите 500 души, се актуализира всеки търговски ден след затварянето на американските пазари. Най-богатият човек в Европа, Бернар Арно, е на трето място със 102,7 милиарда $.

Акциите на американския колос " Майкрософт " означиха рекордни стойности след триумфа на компанията, получила поръчка за 10 милиарда $ от Пентагона. " Майкрософт " надделя съперници като пазарния водач " Амазон ", с цел да доставя облачни услуги като част от плана JEDI (Joint Enterprise Defense Infrastructure).

" Блумбърг " отбелязва, че Безос би бил надалеч по-богат, в случай че той и Макензи Безос не се бяха развели. В разследване на раздялата 49-годишният Макензи получи четвърт от акциите в " Амазон ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР