Съоснователя на образователната платформата Млад Изобретател Костадин Недев беше избран

...
Съоснователя на образователната платформата Млад Изобретател Костадин Недев беше избран
Коментари Харесай

Пловдивски пилот получи награда „Млад Мениджър на Годината“

Съоснователя на просветителната платформата Млад Изобретател Костадин Недев беше определен за „ Млад Мениджър на Годината “. Тържествено награждаване на  лауреатите на премиите „ Еврика ” за 2023 година за достижения за най-хубав млад управител, в науката, за откривател и фермер се състоя на 30 януари в НДК. Наградите се връчват за тридесети и четвърти следващ път за млад управител, тридесет и трети за млад фермер и млад откривател и двадесет и осми за достижения в науката. Те се присъждат на младежи за техните значими достижения в науката, за изобретения с огромна социална значителност, за достижения в ръководството на икономически организации, както и за най-високи резултати в развиването на селскостопански действия. Наградите са годишни и посредством тях се цели стимулиране  на най-хубавите достижения в съответната област и необятно разпространение измежду обществеността на най-талантливите и способни младежи, на тяхната активност и триумфи, за налагане на техния образец измежду младото потомство. Ограничителното изискване е претендентите за премиите „ ЕВРИКА ” да не бъдат по-възрастни от 35 години. Кандидатите за носители на премиите са излъчени от публични и икономически организации, научни звена и университети, от неправителствени организации и медии, а окончателният избор се прави от профилирани комисии във всяка област.
Прочетете още
Костадин Недев е роден през 1992 година По обучение е боен летец-пилот, а по душа е обществен бизнесмен. Има дълготраен опит в компютърните науки и програмирането. Завършил е ППМГ „ Васил Левски “, град Смолян, както и ВВВУ „ Георги Бенковски “, град Долна Митрополия. Следва образование в Полската Военновъздушна академия, а в интервала 2017 - 2019 година приключва курс по водачество по  програмата за водачи в авиацията „ Сребърни криле “ на Военновъздушни сили на Съединени американски щати в Авиобаза Кълъмбъс, Мисисипи. През 2021 година се дипломира като магистър по компетентност Хардуерни и софтуерни системи “ на ПУ „ Паисий Хилендарски “.

Костадин Недев е притежател на голям брой награди, свързани с образованието и технологиите, а точно: Най-добър разработчик на община Смолян - 2009 г.; Студент на годината - 2013 г.; Меча на Хан Кубрат на МО - 2013 г.; Награда на Декана на ПУ „ П. Хилендарски “ - 2014 г.; Академична премия на община Долна Митрополия -     2016 г.; Академична премия за отличие от НВУ „ В. Левски “ - 2016 г.; Награда „ Монета на командира “ на Военновъздушни сили на Съединени американски щати - 2018 г.; Международна премия за образование на Военновъздушни сили на Съединени американски щати - 2019 г.; Международна премия за водачество на Фондация „ Стробъл “ -     2020 г.; Награда „ Джон Атанасов “ на Президента на Република България - 2022 г.; Награда „ 30 под 30 “ на списание „ Форбс “ - 2022 г.; Награда „ Архитект на бъдещето “ на Фондация „ Европа “ - 2023

Костадин Недев е създател на учебен стартъп и платформа за софтуерно образование „ Млад откривател “. Това е новаторска просветителна платформа, която има за цел да приготви децата за специалностите на бъдещето и да разкрие изобретателя във всяко дете. Костадин и екипа му са създали личен софтуерен кит, програмен продукт, с който може бързо и елементарно да се програмира от безусловно новак и просветителна методика, основана на образование на водачи - изтребители. Те са уверени, че всяко дете има друг софтуерен гений и са насочили всички старания към намирането и развиването на този софтуерен гений у всяко дете.

Мисията на „ Млад откривател “ е да трансформира децата от потребители на технологии в генератори. Платформата е ориентирана главно към възпитаници и студенти, само че всеки с готовност да основава е добре пристигнал. Стремежът е с изключение на познания в региона на инженерните науки и устойчивото развиване, да се построяват най-много нови умения у младите новатори и те да намират техническо решение на персонални, обществени и световни проблеми. В „ Млад откривател “ се учат инженерни технологии под формата на действителни, физически планове. В процеса на образование се основават най-различни изобретения от коледни светлини до изцяло функционални роботи. Проектите могат да бъдат елементарно програмирани със средата за програмиране Ардуино.

През 2023 година, основаната от Костадин Недев платформа „ Млад откривател “ построи сполучливи партньорства, както с държавни и локални организации /общини, университети и центрове по зависимости/, по този начин и с бизнес колоси, като Insight Group - част от Forture 500. Към просветителната методика на „ Млад откривател “ има засилен интерес в София, Пловдив, Стара Загора, Смолян, Самоков, Костенец, Панагюрище и други, като задачата на екипът е непрекъснато да се усилват локациите на взаимоотношение в цялата страна. През 2023 година е осъществен 380% растеж на записаните изобретатели. През уроците на платформата са минали 556 възпитаници. Дипломирани са 163 изобретатели. Раздадени са 67 стипендии за образование и са подготвени 28 учители и стажанти.

 Костадин Недев е главен идеолог и основател на технологията зад платформата „ Млад откривател “. Като бизнес водач, той е виновен за основаване на просвета в екипа, която приема образованието като обществено-значим проблем и идея. Притежава отлична оперативна, техническа и екипна просвета. Като боен авиатор - водач, Костадин съумява да балансира работата си сред двете сфери.

За Костадин Недев обществената отговорност на бизнеса не е обособен информативен мотив и изява, а константна големина, изразяваща се в: креативност, с цел да се върне творчеството обратно; общественост, с цел да се сплотяват млади таланти; обучение, с цел да се предават познания и умения; водачество, с цел да се основават бъдещи водачи. Платформата „ Млад откривател “ има за цел да даде просветително прекарване на международно равнище за всяко дете, без значение от социално-икономическия му статус.

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР