Съобщенията на полските средства за масова информация и на официални

...
Съобщенията на полските средства за масова информация и на официални
Коментари Харесай

Москва определи съобщенията за руски ракети в Полша като провокация

Съобщенията на полските средства за всеобща информация и на публични лица за паднали съветски ракети в региона на село Пшеводув на територията на Полша са провокация за ескалация на ситуацията. Това се споделя в публично известие на Министерство на защитата на Русия.

Москва реагира незабавно на информациите в полските медии, че довечера ракети са ударили сушилня за зърно в обитаемото място, което е на границата с Украйна, отнемайки живота на двама души.  

" Не са нанасяни удари по обекти наоколо до украинско-полската държавна граница с съветски средства за поразяване ", категорични са от военното ведомство.

Според съветското МО, оповестените в полските медии фотоси на отломки от мястото на случая в Пшеводув нямат нищо общо с съветско оръжие.

Военният специалист Алексей Леонков разяснява пред РИА Новости, че на полска територия е допустимо да са паднали ракети от украинската система за Противовъздушна отбрана С-300. Междувременно в проруски канал в Телеграм бе оповестена и фотография на откъс от зенитна ракета.

Министерството на защитата на Съединени американски щати знае за известията и ги ревизира, само че за момента не може да ги удостовери, съобщи неговият представител бригаден военачалник Патрик Райдър, представен от Ройтерс.

Информациите, постъпващи от Полша, са " необикновено притеснителни ",  само че за Съединени американски щати е доста значимо да се посочи дали се касае за случай или за тенденциозен акт, сподели заместник-говорителят на Държавният департамент Ведант Пател. Той добави, че Съединените щати работят, с цел да открият какво тъкмо е станало, и поддържат контакт с полското държавно управление и други сътрудници.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР