Съобщение на 135 години беше намерено под дъските на пода

...
Съобщение на 135 години беше намерено под дъските на пода
Коментари Харесай

Откриха в Шотландия най-старото писмо в бутилка

Съобщение на 135 години беше открито под дъските на пода на къща в Шотландия. Въпреки че бележката не разкрива местоположението на някакво скрито богатство, нито някакви мъдри послания, находката е скъпа, тъй като е най-древното писмо в бутилка, откривано в миналото.  
Бутилката от уиски с писмото и една банкнота са били открити неотдавна от Пол Алън, притежател на водопроводната компания WF Wightman, до момента в който хората му ремонтирали къща в региона на Морнингсайд в Единбург, заяви BBC Scotland.
Изумен от инцидентното си изобретение, Алън се втурнал да каже новината на собственичката на къщата Ейлид Стимпсън. Тя помолила да изчакат двете й деца да се върнат от учебно заведение, с цел да извадят всички дружно загадъчното обръщение. " Отчаяно се опитвахме да извадим бележката с пинсети и клещи, само че тя стартира малко да се къса. Не искахме да го повредим още повече, тъй че за жалост трябваше да строшим бутилката " - споделя госпожа Стимпсън, лекарка по специалност, пред  Edinburgh Live.
В бележката пишело: " Джеймс Ричи и Джон Грийв сложиха този под, само че не изпиха уискито. 6 октомври 1887 година Който откри тази бутилка, дано си мисли, че нашият прахуляк се носи по пътя. "
Според Алън помещението, в което е открита бутилката, евентуално се е употребило за стая на прислугата. За къщата, нейните строители и създателите на шегаджийската записка не се знае доста.Според специалисти това е може би най-старото писмо в бутилка, откривано в миналото. 
Предишният връх държеше обръщение в бутилка на 132 години, намерено в Австралия. През 2018 година бутилката е открита от семейство, разхождащо се по плажа в Западна Австралия. Експертната инспекция сподели, че това е същинска бутилка от холандски джин от края на 19 век. Вътре те откриха навита записка, написана на немски, обясняваща, че е била хвърлена от немски ветроходен транспортен съд на към 950 километра (590 мили) от брега на Индийския океан. Записката е с дата 12 юни 1886 година


Снимка: Wikimedia.org
Източник
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР