ISW: Съобщава се, че руски офицери са се свързали с бивш генерал на фона на влошаващите се условия на фронтовата линия

...
Съобщава се, че офицери от 58-ма руска комбинирана армия (CAA)
Коментари Харесай

Съобщава се, че офицери от 58-ма руска комбинирана армия (CAA) в западна Запорожка област са се свързали с бившия си командир, генерал-майор Иван Попов, Институтът за изследване на войната заяви в последната си актуализация. Това развитие идва, докато ситуацията на руската фронтова линия продължава да се влошава.

Руски военни блогери твърдят, че генерал-майор Попов е поддържал комуникация с бившите си подчинени в западната Запорожка област. Според техни източници тези офицери са се обърнали за съдействие към Попов, вместо да разчитат на новия си командир. Този ход изглежда отразява липсата на доверие или увереност в сегашното им ръководство.

Попов беше освободен от поста си като командир на 58-ма ГВА (Южен военен окръг) в началото на юли. Отстраняването му дойде, след като той прояви явно неподчинение, като се опита да заобиколи началника на руския генерален щаб армейски генерал Валери Герасимов и директно да изрази загриженост пред руския президент Владимир Путин. Оплакванията на Попов включват въпроси, свързани с лоши способности за контрабатарейни действия, тежки загуби и липса на ротации на войските, според ISW.

Действията на Попов изглежда създадоха прецедент за неподчинение в руските военни редици, което предизвика доклади за отстраняване на други подобни непокорни командири от части на фронтовата линия, въпреки че не всички тези доклади бяха потвърдени.

„Контактът на Попов с бившите му подчинени, ако е верен, предполага, че заместникът на Попов не е спечелил доверието на неговия подчинени или защото е по-малко компетентен, или защото е по-малко откровен с висшето руско ръководство относно продължаващите предизвикателства, пред които е изправена руската отбрана в западната Запорожка област“, ​​заключава ISW.

Прочетете също: Военни: Украйна наруши първата на Русия отбранителна линия близо до Запорожие

Работим усилено, за да ви предоставим независими местни новини от Украйна. Обмислете да подкрепите Kyiv Independent.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР