Сънувам съпруга си нощем да протяга окървавени ръце и да

...
Сънувам съпруга си нощем да протяга окървавени ръце и да
Коментари Харесай

Вдовица на убит таксиджия: Сънувам го да протяга окървавени ръце

Сънувам брачна половинка си нощем да протяга окървавени ръце и да моли за помощ. За този заплашителен призрачен сън описа в правосъдната зала в Русе вдовицата на убития на 14 март м.г. 60-годишен таксиметров водач Валери Спиридонов – Лилия. На подсъдимата пейка застанаха 18-годишните Николай В. и Деян Цв., които във съдбовния ден наели таксито на Валери и поискали да ги откара в русенското село Николово с желанието да му вземат оборота. Обвинението против двамата младежи, които през март м.г. са били малолетни, е за обир, съпроводен с ликвидиране, написа "Монитор ".

Делото в Окръжния съд се гледа по общия ред с разпит на очевидци. При разпоредителното съвещание през януари т.г. съдията не одобри предлагането на отбраната на Николай за кратко правосъдно разследване, защото юристите на другия обвиняем не бяха съгласни.

„ Майка ми и татко ми бяха ужасно семейство, споделяха си, помагаха си. Баща ми беше най-хубавият ми другар “, показа синът на жертвата – Тони Спиридонов, който бе измежду първите разпитани на днешното съвещание. Майка му описа по какъв начин обезверено е звъняла на брачна половинка си на 14 март сутринта, за унищожения си живот, за влошеното си здраве.

Валери карал такси от 20 години и в никакъв случай не влизал в пререкания с неточните си клиенти. Няколко пъти му се случвало да не му заплащат, а един път момиче даже насъскало кучето си против него. „ Имаше рана, само че брачният партньор ми не се занимаваше с такива хора, тъй като не знаеше какво могат да му създадат “, сподели вдовицата.

На 14 март м.г. към 4,00 часа в таксито на Валери се качили Николай и Деян. Убийството е станало към 4:25 часа на улица „ Христо Ботев “ в Николово. Пронизаният с нож водач съумял да се обади на сътрудника си Венцислав Минков, с който се чули час и половина преди този момент.

„ Заклаха ме, загивам, някъде в Николово съм “, съумял да промълви единствено Валери. От джавкам на кучетата си се събудил притежателят на къщата, пред която е станало закононарушението. Венислав Георгиев описа пред правосъдния състав, че мъжът бил към момента жив, когато го намерил на улицата. „ Извикай кола за спешна помощ, убиха ме “, били последните му думи.

В деня на първото правосъдно съвещание към 100 таксиметрови водачи от цялата страна се събраха пред Съдебната палата в Русе и желаеха обективен развой. Преди това с колите си те минаха по улиците на града.

„ Настояваме таксиметровите водачи да имат сигурност, когато работят. Призоваваме за законодателни промени и въвеждането на паник бутон в колите, който да има връзка с тел. 112, и на видеорегистратори, а записите да се одобряват като доказателство в съда “, сподели ръководителят на синдикалния съюз „ Сила “ Ивайло Джанати.

Делото в Окръжния съд ще продължи във вторник с разпит на очевидци.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР