Санкция в размер на 1 700 лева бе наложена на

...
Санкция в размер на 1 700 лева бе наложена на
Коментари Харесай

Глобиха работодател, наел помощник-кухня без договор

Санкция в размер на 1 700 лв. бе наложена на шеф, който без да подписва контракт е наел на работа помощник-готвач в кухня на хотел , употребена за подготвяне на пакетирани храни. В началото на септември предходната година е била осъществена инспекция от Дирекция " Инспекция по труда " -Пловдив на обект в Асеновград.
В момента на инспекцията в кухнята работели общо към 10 души. Сред тях била и дамата, която била облечена в работно облекло и очевидно правила трудовата си функционалност. Самата тя декларирала на проверяващите, че е на работа в обекта от 01.08.18 година, като си признала, че няма подписан трудов контракт с работодателя си - софийско съдружие.
Жената обяснила, че работното й време е от 20:00 ч. до 05:00 ч. и даже показала каква е заплатата, която получава. По-късна информация посочила, че трудов контракт с работничката е подписан в деня на осъществяване на инспекцията от пловдивската ревизия. Въпреки това, Районен съд-Асеновград реши, че е осъществено административно нарушаване и постанови размерът на санкцията да е малко над минималния предел, който е 1 500 лв., а точно глобата да бъде сума от 1 7000 лв.. Решението предстои на обжалване в 14-дневен период пред Административен съд-Пловдив.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР