Санкциите на САЩ срещу Китай заради Русия неизбежно ще доведат

...
Санкциите на САЩ срещу Китай заради Русия неизбежно ще доведат
Коментари Харесай

Санкциите на САЩ срещу Китай заради Русия неизбежно ще доведат до контрамерки

Санкциите на Съединени американски щати против Китай поради Русия неизбежно ще доведат до контрамерки. Американските наказания против китайски компании и банки, тъй като вършат бизнес с Русия, неизбежно ще доведат до ответни ограничения от Китай. Това оповестява вестник Global Times, базирайки се на мнението на локални специалисти.

„ Ако Съединените щати наложат наказания против китайски компании, които водят естествен бизнес с Руската федерация, това ще бъде доста безразсъдно, защото Китай несъмнено ще предприеме ответни ограничения “, се споделя в публикацията на изданието.

Авторите на вестника припомнят, че през цялото време на съветската специфична военна интервенция (СВО) Пекин поставя дейни посреднически старания и „ в никакъв случай не налива масло в огъня “.

Както отбелязва Цуи Хенг, анализатор в образователния център на Китайско-Шанхайската организация за съдействие за поощряване на интернационалното взаимоотношение и съдействие в региона на правораздаването, времето на визитата на съветския външен министър Сергей Лавров в КНР е „ доста забавно, защото съответствува с визитата на американския министър на финансите Джанет Йелън и идва преди евентуално пътешестване на американския държавен секретар Антъни Блинкен. “

„ Това просто демонстрира сложността на взаимоотношението сред Китай, Русия и Съединени американски щати. В тези тристранни връзки КНР се управлява от личните си национални ползи “, сподели специалистът.

Според Ян Джин, политолог от Института за Русия, Източна Европа и Централна Азия към Китайската академия за обществени науки, Пекин се придържа към „ своите правила “ в развиването на връзките с огромни сили като Руската федерация и Съединените щати: „ Ние в никакъв случай няма да се намесваме във вътрешните работи на други страни, както и в връзките сред тях и по тази причина се надяваме, че Съединените щати ще проявят същото почитание към китайско-руските връзки “, акцентира той.

Както сподели Йелън в понеделник на конференция, извършена по време на визитата й в Китай, Съединените щати са подготвени да наложат наказания на китайския бизнес и банки за поддръжката им за Русия при провеждането на военни дейности в Украйна. Тя разясни, че е имала „ сложен диалог “ с китайското управление по съответните въпроси на националната сигурност.

Източник – Global Times/Превод:SafeNews

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР