Санкциите на Русия срещу Газпром Германия и неговите дъщерни дружества

...
Санкциите на Русия срещу Газпром Германия и неговите дъщерни дружества
Коментари Харесай

Германия ще губи по пет млрд. евро заради руските санкции върху газа

Санкциите на Русия против " Газпром Германия " и неговите дъщерни сдружения може да костват на немските данъкоплатци и консуматори на газ спомагателни пет милиарда евро годишно, с цел да заплащат за заместващ газ, написа седмичникът Welt am Sonntag, представен от Reuters, базирайки се на представители на промишлеността, цитира news.bg.

През май Русия реши да спре доставките на " Газпром Германия ", която беше немското дъщерно сдружение на съветската компания " Газпром ", само че Берлин сложи компанията под попечителско ръководство след нахлуването на Русия в Украйна.

Оттогава енергийният регулатор на " Bundesnetzagentur ", настоящ като шеф, трябваше да купува заместващ газ на пазара, с цел да извърши договорите за доставка с немските общински комунални услуги и районни снабдители.

Министерството на стопанската система пресмята, че са нужни спомагателни 10 милиона кубически метра дневно, сподели представител на министерството, потвърждавайки цифрата, представено от вестника.

" Количествата се доставят на пазара и на пазарни цени. Не може да се даде информация за точните суми заради комерсиална конфиденциалност ", сподели представителят в отговор на питане от немското издание.

" Welt am Sonntag " съобщи, че настоящите разноски ще бъдат към 3,5 милиарда евро годишно и че могат да зародят спомагателни разноски от пълненето на оборудването за природен газ " Реден ", което министърът на стопанската система Робърт Хабек разпореди да бъде направено, се споделя в известието.

Изданието също по този начин споделя, че спомагателните разноски ще бъдат трансферирани върху доставчиците на сила и крайните клиенти под формата на цени на газа от октомври.

Говорителят на министерството сподели, че доставките не са изложени на риск.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР