Сънищата, които сънуваме всяка вечер, сигнализират за наличието на различни

...
Сънищата, които сънуваме всяка вечер, сигнализират за наличието на различни
Коментари Харесай

Учени съставиха медицински съновник

Сънищата, които сънуваме всяка вечер, алармират за съществуването на разнообразни заболявания, безапелационни е група английски учени от университета Лафбъро.

Експертите считат, че съновиденията би трябвало да се поясняват, с цел да се открива посредством посланието им заболявания, чиито признаци още не са се показали.

Специалистите са основали медицински съновник, в който поясняват най-често сънуваните сънища.

Учените одобряват, че честите кошмари са знак за мощна паника, мигрена, патология на сърдечно-съдовата система и неконтролируем банкет на медикаменти от групата на бета-блокерите.

Причината за честите кошмари е утежняването на кръвотока в основния мозък по време на сън.

Бързата промяна на сънища е предизвикана от приема на антидепресанти или хронични болки в гърба, кръста или ставите. Често сменящите се сънища са разследване от прекомерно високата или прекомерно ниската температура в спалното помещение.

Сънищата, в които човек е преследван и бяга, демонстрират разрастваща се патология на нервната система. Те са присъщи за хора, заболели от Алцхаймер или Паркинсон.

Специалистите успокояват, че тези сънища могат да бъдат естествени и да са резултат от изтощеност или мощни страсти.

 Медицински съновник

Ярките и запаметяващите се сънища са породени от приема на алкохол, остри инфекциозни болести и други токсични въздействия върху основния мозък.

Според английските учени еротичните сънища не са свързани със половите стремежи на индивида, а са провокирани от нарасналата креативност на мозъка.

Идеята, че съновиденията алармират за заболявания, принадлежи на Аристотел и доста модерни експерти я удостоверяват.

Учените са забелязали, че когато човек сънува отвратителна храна, която би трябвало да изяде, това значи, че има проблеми със стомаха.

Когато човек сънува, че влачи непостижими тежести, значи че има проблеми с гръбначния дирек.

Ако непрекъснато ви се присънват кавги и кавги, които ви изтезават, значи че ще се разболеете от грип. Експертите считат, че човек сънува нормалните простудни болести 1-2 дни преди да се разболее. При по-сериозни болести може да сънува 1-2 месеца преди признаците да се появят.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР