Санирането на жилищния блок на ул. Акад. Петър Динеков 19-25

...
Санирането на жилищния блок на ул. Акад. Петър Динеков 19-25
Коментари Харесай

Санирането подлуди блок в Кючука СНИМКИ

Санирането на жилищния блок на ул. „ Акад. Петър Динеков ” 19-25 в регион „ Южен ” изправи на нокти притежателите на жилищата. На общото заседание във вторник те показаха недостатъци и държат компанията да ги в профил.

Ремонтът на блока с четири входа е предоставен от Община Пловдив на компания „ Парсек груп ” със средствата, обезпечени по Националната стратегия за енергийна успеваемост. Държавата е дала за санирането близо 400 000 лв.. Строителите съвсем напълно са завършили обекта. Ремонтиран е покривът, поставена е външна изолираност, блокът е оцветен в светлосиво и розово, какъвто е цветът, избран от архитекти за санираните блокове в " Кючук Париж ". Във входовете обаче към момента има кофи с багра и принадлежности на майсторите, които имат довършителна активност, преди обектът да бъде дефинитивно признат.

„ Санирането е направено почти добре, въпреки че имаше доста проблеми и строителите безусловно ни подлудиха. По време на ремонта на покрива един от етажите беше наводнен. Капандурите не бяха закрепени, хвърчаха и щяха да ни убият. Добре е, че след намесата ни ги поправиха. От страна на Община Пловдив нямаше никакъв надзор, макар че два пъти писахме писма ”, описа един от живеещите в блока - Николай Чапански, който е и ръководител на сдружението.

Хората от блока поканиха на срещата чиновници на Община Пловдив и настояха да изискат положително качество от изпълнителя. Оказа се, че при замяна на старите стоманени порти служащите са увредили домофоните на два от входовете, само че по-късно не са възстановили вредите. „ Искам компанията да ни възвърне парите за домофона, който трябваше да ремонтираме с наши средства. Монтажът коства 90 лв., кутията - 40 лв. ”, съобщи Петър Близнаков. В другия вход също са събирали пари, с цел да включат още веднъж домофона.

„ Изнудвате компанията. Вие бяхте предизвестени ”, остро реагира общинската служителка. Тя изрично отхвърли да назове името си за „ Марица ”, като изясни, че няма позволение от Община Пловдив да беседва с публицисти. Според нея домофоните трябвало да бъдат демонтирани, с цел да се сложат новите порти. „ Проектът за енергийна успеваемост не включва монтаж на домофони и вие прелестно го знаете ”, подсети чиновничката. „ А къде бяхте до момента и за какво на двете ни писма никой от Общината не реагира? ”, попита Николай Чапански.

Чиновничката си изтърва нервите. „ Не мога да бъда на всички 52 обекта, които се санират ”, реагира тя против хората. Те обаче продължиха да изреждат проблемите. Оплакаха се, че строителите са махнали старите первази, а новите са направени по този начин, че когато завали, вътре в жилищата влиза вода. Входните порти са инсталирани по този начин, че зеят. Таблата във входовете не са боядисани, служащите са най-вече от малцинството и не знаели по какъв начин да държат четките. „ Вижте по какъв начин е комплициран силиконът - на талази е и няма да издържи дълго ”, уточни един от притежателите изолацията на козирката.

Старите розетки във входовете са свалени, само че нови не са сложени, изреди още недостатъци Чапански. Според общинската служителка обаче всички забележки били отстранени. Все едно работи в строителната компания, недоволстваха от блока и сочеха плочките на тротоара, които съгласно тях са пропаднали поради строителните машини.

Служителката от общината обаче сподели, че няма да се поддаде на напън и не счита да упорства пред изпълнителя да оправи дефектите. Тя просто упорства притежателите да подпишат протокола за издаване на обекта.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР