Санданското село Златолист през последните години се превръща във все

...
Санданското село Златолист през последните години се превръща във все
Коментари Харесай

В Златолист посрещат туристи с разбит път, пресъхнали чешми и без контейнери

Санданското село Златолист през последните години се трансформира във все по-посещавана туристическа дестинация. Многобройните гости обаче, са посрещнати от разрушен и посипан с дупки път, пресъхнали чешми и отпадъци по улиците. За проблемите от години сигнализират туристи и локалните поданици.

Златолист, Сандански

Обект на вниманието на туристите е черквата " Свети Георги ", в която е живяла Преподобна Стойна, считана за предшественичка на Ванга . Проблемите обаче стартират още с пътя до селото.

Станиела Петрова: Цяла България сме прекосили, тука пътят е най-зле.

Севда Атанасова: Залъгват ни непрекъснато - водица няма, носим чак от Катунци.

Петър Гущеров: Оттука надоле по дерето отпадъци крепко има. - Кофи няма за боклук? - Няма, няма...

От община Сандански обясниха, че за ремонт на пътната права са нужни 6 милиона лв., които общината няма. Затова са кандидатствали с план по Програмата за развиване на селските региони.
Кирил Котев - кмет на община Сандански: Това, което изчакваме, е да забележим какво ще се случи с " Развитие на селските региони " .
Шансовете обаче към този момент са минимални. От фонд " Земеделие " дадоха отговор, че планът за ремонт на общинския път Катунци – Златолист е получил 44 точки, а към сегашния миг се преглеждат заявки за подкрепяне с най-малко 55 точки.

Според общинския кмет, тръбопровод за селото ще се опитат да изградят сами, само че това може да стане през идната година. Контейнер за боклук пък, по думите му, е подложен единствено на едно място - до храма, защото в Златолист има прекомерно малко поданици. Така вместо да развива туризъм, селото от ден на ден обезлюдява, а къщите се разрушават.
Повече за проблемите в село Златолист гледайте в предаването „ Абсурдите с БНТ2 ” довечера от 21:45 ч.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР