Сана Марин настоява, че работи усилено като министър-председател на Финландия,

...
Сана Марин настоява, че работи усилено като министър-председател на Финландия,
Коментари Харесай

Премиерът на Финландия през сълзи: Дори политиците имат нужда от забавление

Сана Марин упорства, че работи интензивно като министър-председател на Финландия, само че също по този начин има право на персонален живот.

" Аз съм човек ", съобщи Марин пред кореспонденти на конференцията на своята Социалдемократическа партия, като дефинира миналата седмица като " много сложна ". На ръба на сълзите тя сподели, че от време на време и тя копнее " за наслада, светлина и развлечение измежду тъмните облаци ".

36-годишната финландка, която е най-младият началник на държавно управление в света, когато беше определена през 2019 година, добави: " Не съм пропуснала нито един работен ден. Иска ми се да имам вяра, че хората ще гледат какво вършим на работа, а не какво вършим в свободното си време ". 

Тя съобщи, че не е оставила " нито една неизпълнена задача - и тази също няма да я оставя по средата. Уча се. Но си правя работата толкоз добре, колкото и до момента. Мисля за Украйна, мисля за вас и си правя работата ".

Извинението пристигна, откакто предходната седмица Марин влезе в заглавията на вестниците по света, когато се появи видео, на което тя пие и танцува по време на а частно празненство, заяви " Гардиън ".

Въпреки че съобщи пред кореспонденти, че в никакъв случай не е вземала персонално опиати и не е видяла такива да се използват на празненството в апартамент в Хелзинки на 6 август, министър-председателят се подложи на тест за опиати, " с цел да почисти съмненията ". Резултатът, оповестен в понеделник, беше негативен.

Голяма част от шума към първия видеоклип на Марин се концентрира върху това дали един от нейните другари е споделил думата " jauhojengi " - безусловно " тайфа брашно " - евентуално жаргонна отпратка към кокаин (който съгласно доста финландци въобще не е дума!).

Това изказване за кокаина беше опровергано и от хора като финландския политически коментатор Яне Корхонен, който си е построил известност на прям човек, когато става въпрос за разкритие на дезинформация и пояснение на финландската политика в Twitter.

Запитана дали би трансформирала нещо в държанието си, Марин отговори, че персонално тя не вижда нищо неприятно в това " ние, политиците, също да имаме свободно време, да го прекарваме с приятелите си ". Тя съобщи, че гласоподавателите на избори би трябвало да преценяват " дали това е уместно от тяхна позиция и какво мислят за него ".

Опонентите дефинираха държанието на Марин като неуместно и обявиха, че изборът ѝ на другари демонстрира липса на преценка, а изтеклите фотоси и видеоклипове могат да я изложат на рецензия или даже на изнудване. Много други обаче опазиха правото ѝ да се забавлява.

Финландски дами разгласиха видеоклипове, на които танцуват и пият, с цел да покажат поддръжката си за министър-председателя, а самата Марин съобщи, че се надява " през 2022 година да бъде признато, че даже лицата, вземащи решения, могат да танцуват, пеят и да вървят на празненства ".

Тя обаче също по този начин съобщи, че е " сигурна ", че съществуват и други материали. " Имам възприятието, че непрекъснато и на всички места се снимат фрагменти с мен и това не е прелестно ", сподели тя пред кореспонденти предходната седмица. " Дори естествените неща се вършат по този начин, че да наподобяват зле. "
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР