САН ФРАНЦИСКО (АП) — Надзорните органи на Сан Франциско планират

...
САН ФРАНЦИСКО (АП) — Надзорните органи на Сан Франциско планират
Коментари Харесай

Сан Франциско е готов да се извини на чернокожите жители. Защитниците на репарациите искат повече

САН ФРАНЦИСКО (АП) — Надзорните органи на Сан Франциско възнамеряват да поднесат публично опрощение на чернокожите поданици за десетилетия на расистки закони и политики, прилагани от града, дълго чакана първа стъпка, защото обмисля даването репарации.

Надзорният съвет на Сан Франциско би трябвало да гласоподава във вторник резолюцията, с която се извинява на афро-американците и техните потомци. Всичките 11 члена са се подписали като спонсори, гарантирайки прекосяването му. Това ще бъде един от първите огромни градове в Съединени американски щати, които ще създадат това.

Резолюцията приканва Сан Франциско да не повтаря нездравословните политики и практики и да се ангажира „ да прави обилни настоящи, систематични и програмни вложения “ в чернокожите общности. В Сан Франциско има към 46 000 чернокожи поданици.

„ Извинението от този град е доста съответно и не е единствено алегорично, защото признаването на виновност е значима стъпка в поправянето “, сподели супервайзерът Шаман Уолтън, единственият негър член на ръб...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР