Samsung Electronics прекрати производството на мобилни телефони в Китай, съобщи

...
Samsung Electronics прекрати производството на мобилни телефони в Китай, съобщи
Коментари Харесай

Samsung вече не произвежда смартфони в Китай

Samsung Electronics приключи производството на мобилни телефони в Китай, заяви през днешния ден корейският софтуерен колос на фона на ожесточената конкуренция от локалните участници на най-големия в света пазар на смарт телефони, съобщи Ройтерс.

Преди да затвори последния си цех в Китай, Samsung понижи продукцията на въпросната фабрика в южния град Хуейчжоу през юни и затвори друга предходната година.

Други производители на смарт телефони също стопираха активността си в Китай поради повишаващите се разноски за труд и икономическото закъснение.

Sony заяви, че затваря завода си за мобилни телефони в Пекин и ще ги създава единствено в Тайланд.

Apple обаче продължава да прави главните си артикули в Китай.

Делът на Samsung на китайския пазар се сви до 1 % през първото тримесечие по отношение на към 15 % в средата на 2013 година поради конкуренцията на локалните производители Huawei и Xiaomi, съгласно данни на компанията за маркетингови изследвания Каунтърпоинт.

Samsung, най-големият производител на смарт телефони, изясни, че е взел сложното решение, с цел да усили успеваемостта си. Компанията посочи, че ще продължи продажбите си в Китай.

Samsung не показва потенциала и броя на работещите в закрития цех. Според южнокорейски медии в него работят 6000 души, а през 2017 година е създал 63 милиона смарт телефона, предадва Българска телеграфна агенция.

Тази година Samsung е създал 394 милиона телефона в целия свят, сочи годишния доклад на компанията.

През последните години Samsung уголемява производството си на телефони в страни с ниски разноски като Индия и Виетнам.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР