Самото предложение предизвика доста голяма полемика и в края на

...
Самото предложение предизвика доста голяма полемика и в края на
Коментари Харесай

Историк: Щом ВМРО-ДПМНЕ реагира негативно на френското предложение, значи не е лошо

" Самото предложение провокира много огромна дискусия и в края на краищата казусът при него е, че е много неразбираемо. Говори се за един българомакедонски протокол, който не знаем има ли го, няма ли го. Проблемът е, че идва прекомерно късно и съгласно мен бе неточност от френска страна тъкмо в този миг да слагат това състояние на България ", съобщи историкът доктор Светослав Живков в студиото на " Денят ON AIR ".

Според него френското предложение не е в ущърб на българския народен интерес. " Потвърждава се за законен българомакедонски контракт и в някаква степен Европейски Съюз влиза в ролята на поръчител или минимум орган, който реализира мониторинг ", изясни доктор Живков пред Bulgaria ON AIR.

" Много е показателно, че средите в Северна Македония, които са против определяне на положителни връзки с България, каквото са ВМРО-ДПМНЕ, реагираха извънредно отрицателно на това предложение. Това най-малкото може да ни води в тенденция, че документът не е толкоз неприятен ", означи още историкът.

По думите на доктор Живков разногласията с РСМ са политически. " Историческата комисия е експертна комисия. В България я има неприятната процедура, когато би трябвало да се взимат сложни решения, да се трансферира топката към специалисти. Тази комисия няма по какъв начин да вземе политически решения, нашите разногласия са политически. Те могат на пръв взор да наподобяват исторически, само че в основата си са политически ", разяснява историкът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР