САМОТНИЯТ ЗАПАД“ на ДТ Стефан Киров“ с премиера в град

...
САМОТНИЯТ ЗАПАД“ на ДТ Стефан Киров“ с премиера в град
Коментари Харесай

„Самотният запад“ на сливенския театър с премиера във Варна

„ САМОТНИЯТ ЗАПАД “ на държавна такса „ Стефан Киров “ с премиера в град Варна На 30-ти януари от 19:00 в Основна зала на държавна такса „ Стоян Бъчваров “ ще се състои варненската премиера на най-новото заглавие в репертоара на Драматичен спектакъл Сливен- „ Самотният Запад “!

Зрелищно зрелище на ръба на комичното и трагичното!

„ Самотният Запад “ е най-мрачната, само че и най-смешната от всички пиеси на именития ирландец Мартин Макдона, в която той омесва в едно неуместни до полуда персонажи с вулгарно проницателен разговор от който лъха мъчителна самотност.

Действието в пиесата се развива в Лийнан. Град, в който жестокостта и убийствата са локално развлечение. Град, в който озверели самотници копнеят по невъзможни любови.

Град, в който фантазиите за благополучие умират дружно с подивели от смут кучета. Град, в който човещината е непростима уязвимост, спотаена под тонове лошотия. Тук животът е по-лесен с пушка в ръката, в сравнение с с любов в сърцето. Точно по този начин живеят близо четиридесет години и братята Валийн и Коулман Конър- живеят, с цел да си отмъщават взаимно. Дните им са удавени в дребнави разногласия и евтина пиячка, която им доставя нахално флиртуващата тийнейджърка Гърлийн. И в случай че момичето е разраненото сърце на тази история, то душата в нея е пришълецът отец Уелш, който е подготвен да заложи душата си с цел да възвърне братската обич сред Валийн и Коулмън. Ще успее ли?

Всъщност има ли късмет светът да оцелее, когато човек е прогонил Бог от сърцето си? Има ли късмет душите да се изцелят, когато в тях господства злобата, егоизма и омразата?

Това са единствено част от тежките морални въпроси, които Мартин Макдона слага в „ Самотният Запад “. Със своя ослепителен прочит на пиесата режисьорът на спектакъла Венцислав Асенов и екипа от актьори ни припомнят, какъв брой настоящи са тези въпроси и през днешния ден.

Главните функции в постановката са поверени на Ивайло Гандев, Димитър Марков, Наталия Георгиева и гостуващата звезда Любо Нейков, който ще Ви изненада прелестно в ролята си на отец Уелш!
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР