Самотата – тя не е когато през нощта се будите

...
Самотата – тя не е когато през нощта се будите
Коментари Харесай

Истинската самота е тогава, когато вие цяла нощ говорите сами със себе си и не ви разбират | Михаил Жванецки

Самотата – тя не е когато през нощта се будите от личният си писък, въпреки това също да е самотност.

Самотата – не е когато се връщате в къщи и всичко е по този начин, както е било захвърлено преди години, въпреки това също да е самотата.

Самотата – това не са тв приемникът, радиото и чайникът, включени по едно и също време, с цел да основат чувство за живот и някакви гласове, въпреки това също да е самотност. Не е даже събиране с познати, или пък чорба с другари...

Това е поправимо, въпреки и безнадеждно.

Истинската самотност е тогава, когато вие цяла нощ говорите сами със себе си и не ви схващат.

Дайте да поразсъждаваме за краха и възхода на Холивуд, без да сме гледали нито един филм. Дайте да спорим за другите философи, без да сме чели нито една книга. Дайте да спорим за усета на стридите и кокосовите орехи, с тези, които са ги опитвали. Да спорим до пердах, възприемайки усетът на храната по слух, цвета със зъбите, миризмата с очите, представяйки си филмите по заглавията, живописта по семейството, страната съгласно „ Клуб за кинопътешествия ", остротата на мненията съгласно антологията.

Кой се оплаква от живота? Този, който не умее да живее.

Господи, какъв брой е красиво в близост! Излязох от града – планина, гора, река, въздух. Сам добиваш всичко, живееш от всичко свое – имаш своя вода, свое куче, своя храна. Колко е хубаво! Разбира се, в случай че идеш в града, може и да те обидят, да те излъжат, да те ограбят и да те убият. И какво искаш, тогава? За компания постоянно се заплаща.

Вие опитвали ли сте в миналото да хвърлите комар? Да го метнете някъде далеко. Той не лети. Всъщност лети – само че самичък за себе си и плюе на вас. Затова човек би трябвало да бъде лек и самостоятелен.

Михаил Жванецки

Източник: AdMe.ru
Снимки: funofus.com, ru.wikipedia.org

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР