Самоличността на британка е идентифицирана повече от 30 години след

...
Самоличността на британка е идентифицирана повече от 30 години след
Коментари Харесай

31 години по-късно: Татуировка с цвете разкри самоличността на убита жена

Самоличността на британка е разпозната повече от 30 години след убийството ѝ в Белгия.

Семейството на Рита Робъртс видя нейната отличителна татуировка в репортаж на Би Би Си, оповестяват от Интерпол.

Последният контакт на 31-годишната жена със фамилията ѝ е бил посредством пощенска картичка през май 1992 година Тялото ѝ е открито през идващия месец.

„ Разкритието е шокиращо и сърцераздирателно. Животът на нашата буйна, любяща и свободолюбива сестра беше грубо лишен. Въпреки че новините бяха сложни за приемане, ние сме извънредно признателни, че разкрихме какво се е случило с Рита “, показват околните на дамата в свое изказване.

Телата им са открити в три европейски страни сред 1976 и 2019 година

Госпожа Робъртс беше измежду 22-те убити дами, които Интерпол се опитваше да разпознава посредством акция, стартирана по-рано тази година, наречена Operation Identify Me.

Телата на жертвите са открити в Нидерландия, Белгия и Германия сред 1976 и 2019 година Операцията е озаглавена " Познай ме ".

За първи път Интерпол пусна сходен лист за идентифициране на тела.

Повечето от жертвите са били на възраст сред 15 и 30 години. Без да знае имената им или кой ги е умъртвил, полицията твърди, че е мъчно да се открият точните условия на гибелта им.

Пълният лист, който е наличен на уеб страницата на Интерпол, включва детайлности за дамите, фотоси на вероятни идентифициращи детайли като облекла, бижута и татуировки, а в някои случаи - реконструкции на лица и информация за случаите.

Рита Робъртс е пътувала от вкъщи си в Кардиф до белгийския град Антверпен през февруари 1992 година Тялото ѝ е открито да лежи против решетка в река четири месеца по-късно, откакто е била принудително убита.

„ Тя имаше способността да осветява стаята, в която се намира. Където и да отидеше беше душата на акцията. Надяваме се, че в този момент почива в мир “, декларират околните ѝ.

Ръководителят на полицейските служби на Интерпол Стивън Кавана споделя, че член на фамилията я е разпознало, откакто е забелязало татуировката ѝ - черно цвете със зелени листа и " R'Nick ", оповестена в публикация на уеб страницата на Би Би Си през май тази година.

„ Член от фамилията на Рита видял апела „ Идентифицирай ме “ и ненадейно осъзнал, че може да става въпрос за загубен непосредствен “, показва още Кавана.

След като разпознава татуировката, фамилията се среща със следователи в Белгия и публично разпознава тялото на Рита.

„ Тук има извънредно несъгласие – горди сме, че успяхме да работим със страните членки, горди сме, че успяхме да идентифицираме тази бедна жена, само че в този момент фамилията ѝ осъзнава, че е изгубило обичан човек при брутални условия “, споделя Кавана.

Белгийските управляващи в този момент приканват обществеността да даде всяка информация, с която разполага за Рита Робъртс.

От Интерпол показват, че са получили към 1250 сигнала, свързани с 22-те дами, след началото на акцията през май.

Информацията включва вероятни имена на жертви и евентуални следи за облеклата и бижутата, които те са носели.

Г-н Кавана споделя, че полицията към момента е по следите на останалите 21 случая и се надява, че идентифицирането на госпожа Робъртс е " единствено началото ".

В самото начало на акцията стои холандската полиция, която желае да разпознава жена, чието тяло е намерено в панер за отпадък, плаващ в река в покрайнините на Амстердам през 1999 година

Други случаи са свързани с следствието на тяло на жена, открито увито в килим и вързано с шнур към ветроходен клуб в Германия през 2002 година

„ Всяка от тези дами има своята самостоятелна история, семейство, другари, сътрудници и упоритости. Всички те са потърпевши при брутални условия “, сподели показва Кавана.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР