Самолетите са може би най-бързият начин за пътуване към момента.

...
Самолетите са може би най-бързият начин за пътуване към момента.
Коментари Харесай

Защо на някои самолети има пепелници?

Самолетите са може би най-бързият метод за пътешестване все още. Особено когато приказваме за огромни дистанции и сменянето на континенти. Но на борда на самолетите има правила, които би трябвало да се съблюдават. Като това, че пушенето е неразрешено да вземем за пример.

Още през 1987 година Австралия за първи път вкарва възбрана за пушене в самолетите по време на полет. Година по-късно Съединени американски щати подхваща същата мярка, която чак през 1997 година става годна и за Европейски Съюз.

Въпреки това в някои самолети към момента откриваме " пепелници ", сложени на вратите на тоалетните. И се питаме откакто пушенето е неразрешено - за какво има пепелници? Стюардесата Джесика разгласява видео в акаунта си в TikTok, в което дава отговор на този въпрос.

" В случай че някой не съблюдава разпоредбите, е законово условие да има безвредно място за изхвърляне на цигари на борда ", изяснява тя. И прибавя, че от време на време хората се объркват като виждат пепелниците и вземат решение, че имат правото да пушат, написа The Sun.

Друга стюардесата на канадската самолетна компания Swoop също се включи в тематиката и качи свое видео с къс коментар за цигарите и сигурността в самолета. " Предпочитаме пасажерите да употребяват пепелници, където да изхвърлят цигарите си, вместо да провокират евентуална заплаха от пожар, като ги крият на друго място ", споделя Кейли.

Яна Щайнхаген, която работи в British Airways пък разкрива, че има белег на ръката си от пепелника. " Някои хора си мислят, че това е дръжката на вратата. Веднъж дръпнах отворения пепелник и в този момент имам белег на ръката си ".

Може и да е неразрешено да се пуши на борда от повече от 30 години, само че наподобява към момента има пасажери, които нарушават закона. През 2019 година мъж изуми пасажерите, откакто пуши в аероплан на Spirit Airlines, до момента в който лети за Минесота. А предишният месец в Мелбърн мъж беше заставен да напусне борда, откакто възпламени цигара, до момента в който самолетът е на пистата.

Въпреки че множеството пасажери знаят, че пушенето по време на полет не е разрешено, ние припомняме, че потреблението на електронни цигари и всевъзможни типове устройства, които изхвърлят пушек също са неразрешени.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР