Самолетите са готови и летателните инструктори чакат в нов тренировъчен

...
Самолетите са готови и летателните инструктори чакат в нов тренировъчен
Коментари Харесай

The New York Times: Украйна може да разположи F-16 още през юли, но само няколко

Самолетите са подготвени и летателните инструктори чакат в нов подготвителен център в Румъния, който е основан, с цел да образова украинските водачи да ръководят бойния аероплан F-16. Но има една измама: украинските водачи към момента не са пристигнали, макар декларациите предишното лято, че центърът ще играе решаваща роля за издигането им във въздуха, с цел да пазят страната си от все по-смъртоносните съветски удари, оповестява.

„ Все още не е ясно по кое време украинските водачи ще стартират образование в центъра, във въздушната база Фетещи в Югоизточна Румъния, която съдружниците от НАТО също употребяват, с цел да се образоват на изтребители. Но забавянето е прозорец към объркването и хаоса, които се сблъскаха с бързането на военния съюз да доставя F-16.

Това не значи, че украинските водачи не са готови. Дванадесет водачи до момента - по-малко от цяла ескадрила - се чака да бъдат подготвени да летят с F-16 в борба до това лято след 10 месеца образование в Дания, Англия и Съединените щати.

Но до момента в който водачите се завърнат в Украйна, единствено шест F-16 ще бъдат доставени от към 45 бойни самолета, които европейските съдружници са дали обещание.

Независимо от това, дълго чаканото им идване над бойното поле няма да пристигна скоро. През последните седмици Русия употребява по-агресивна въздушна поддръжка, с цел да овладее позиции в Източна Украйна, употребявайки своите бойни самолети, с цел да изпраща управляеми планиращи бомби на огромни дистанции до украинските фронтови линии.

А Украйна обезверено се нуждае от повече оръжия от всевъзможен тип, защото артилерийските снаряди и други муниции са й изчерпани, до момента в който републиканците в Конгреса задържат спомагателна американска военна помощ. F-16 евентуално ще бъдат въоръжени с ракети с дребен и междинен обхват и бомби, отчасти компенсирайки дефицита на наземни муниции.

„ Тази година нови бойни самолети ще бъдат в нашето небе и ние би трябвало да създадем тази година ефикасна, с цел да се защитим против съветските управляеми бомби, съветските самолети и техните ракети “, сподели президентът на Украйна Володимир Зеленски на 1 март.

Боен аероплан, чиято принадлежност е неразбираема, покрай фронтовия град Соледар в Източна Украйна през 2022 г.кредит...Джим Хюлебрук за The New York Times

И въпреки всичко длъжностни лица се съгласиха, че остава доста неустановеност по отношение на това по кое време всяка страна ще изпрати своите самолети, какъв брой ще бъдат изпратени, какъв брой бързо могат да бъдат подготвени водачите и по какъв начин Украйна ще получи задоволително хора, които могат да поддържат самолетите вярно.

По естествени стандарти образованието на украинските водачи на комплицираните западни самолети протече със светкавична скорост, компресирайки години на образование в класната стая, симулации и летателни извършения в месеци.

Въпреки това се движи по-бавно, в сравнение с Украйна или нейните съдружници се надяваха, защото водачите, подготвени на самолети и тактики от руската епоха, трябваше да навлязат бързо в британския език и западните военни практики, с цел да употребяват дейно F-16.

Министърът на защитата на Дания Троелс Лунд Поулсен сподели в имейл, че „ образованието напредва добре “ и означи, че украинските водачи към този момент летят над датското въздушно пространство. Но той сподели, че тяхната крива на образование „ в последна сметка ще дефинира продължителността на образованието ”, написа още изданието.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР