Самолети от ВВС на САЩ във въздушното пространство на Сирия

...
Самолети от ВВС на САЩ във въздушното пространство на Сирия
Коментари Харесай

Извънредно от Сирия! Американски изтребители F-22 откриха огън по руски щурмови самолети Су-25, съобщава The Independent


Самолети от Военновъздушни сили на Съединени американски щати във въздушното пространство на Сирия откруха огън по съветски щурмови самолети Су-25, оповестява The Independent. По думите на неназован американски служител, изтребители F-22 от Военновъздушни сили на Съединени американски щати са създали няколко предупредителни изстрела, откакто съветските самолети Су-25 са нарушили съгласуваната за полети зона, основана за отбягване на непреднамерени произшествия. След инфарктната обстановка съветските самолети са напуснали дадения регион.

Американски източник, съгласно The Independent, твърди, че описаната обстановка е траяла няколко минути, защото Су-25 не веднъж напушили разграничителната линия  Изданието отбелязва, че и по-рано Централното командване на Военновъздушни сили на Съединени американски щати е посочвало, че съветски самолети постоянно нахлуват в зоната, следена от американската авиация.  В небето над Сирией е имало слижаване сред съветски и американски самолети, само че нищо изключително не е стало, са декларирали от пресслужбата на Централното командване (CENTCOM) на Съединени американски щати. " Два F-22 са се оказали прекомерно близо до два съветски самолета, по тази причина са били употребявани каналите за връзка за попречване на спорове сред Съединени американски щати и РФ, с цел да бъде разисквана тази обстановка ", е декларирал представителят на CENTCOM. По неговите думи такива обстановки пораждат " по няколко пъти дневно и в тях няма нищо изключително "  Официално изказване от съветското военно ведомство към този момент няма.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР