Самолетът на руския наемник Евгений Пригожин изглеждаше добре на радара до последните 30 секунди

...
От Валери Инсина и Алисън Лампърт(Ройтерс) - Изпълнителен самолет Embraer
Коментари Харесай

От Валери Инсина и Алисън Лампърт

(Ройтерс) - Изпълнителен самолет Embraer Legacy 600, за който се смята, че е превозвал Wagner шефът на наемниците Евгений Пригожин до смъртта си в сряда, не показа никакви признаци на проблем до рязък спад в последните 30 секунди, според данните от проследяване на полета.

Росавиация, руската авиационна агенция, каза Пригожин, който ръководи прекрати бунта през юни, беше един от 10-те души на борда на сваления самолет. Той е пътувал от Москва за Санкт Петербург, когато се е разбил близо до село Куженкино в Тверска област, съобщи руското министерство на извънредните ситуации.

В 15:19 ч. GMT, самолетът е направил „внезапна низходяща вертикала“, каза Иън Печеник от Flightradar24. В рамките на около 30 секунди самолетът падна на повече от 8000 фута от крейсерската си височина от 28 000 фута.

„Каквото и да се случи, стана бързо“, каза Печеник.

„Може да са се бори (със самолета) след каквото и да се е случило", каза Печеник. Но преди драматичното му падане нямаше „индикация, че има нещо нередно с този самолет".

Видео показва самолета, който се спуска бързо с нос, сочещ почти право надолу и облак дим или пара зад него.

Руските следователи започнаха криминално разследване, за да установят какво се е случило. Някои неназовани източници казаха на руски медии, че смятат, че самолетът е бил свален от една или повече ракети земя-въздух. Ройтерс не може да потвърди това.

Бразилският производител на самолети Embraer SA каза, че не е предоставял никакви услуги или поддръжка през последните години на самолета, който има около 13 места.

Компанията каза в изявление, че се съобразява с международните санкции, наложени срещу Русия. Луксозният самолет е идентифициран във Flightradar24 с регистрация RA-02795, същият като самолета, който транспортира Пригожин до Беларус след бунта, каза източник от индустрията, запознат с въпроса.

Онлайн инструментът за проследяване на полети Flightradar24 последно записа позиция на самолета в 15:11ч. GMT, преди катастрофата. Заглушаването или смущенията в района вероятно са забавили събирането на допълнителни данни за местоположението.

Други данни са продължили девет минути. Flightradar24 каза, че самолетът е преминал през поредица от изкачвания и спускания от няколко хиляди фута всяко за повече от 30 секунди преди последното си, катастрофално гмуркане. Flightradar24 получи окончателните си данни за самолета в 15:20

(Доклад от Валери Инсина във Вашингтон, Алисън Лампърт в Монреал; допълнителен доклад от Габриел Араухо в Сао Пауло и Каролин Пулис в Мексико Сити; Редактиране от Синтия Остерман)

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР